Ένταση επικράτησε στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και στα Χανιά, το απόγευμα του Σαββάτου στο περιθώριο της μεγάλης διαδήλωσης για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πορείες πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Ads

Τα επεισόδια στο Ηράκλειο σημειώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, αλλά και έξω από το Δημαρχείο, που είναι σε εξέλιξη η κατάληψη. Ομάδα νεαρών άναψε και φωτιές στο δρόμο με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσει πυροσβεστική. Πυκνός καπνός κάλυψε για αρκετή ώρα την Πλατεία Λιονταριών.

Στα Χανιά πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αγοράς, στο κέντρο της πόλης και ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης και σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας. Ζημίες προκλήθηκαν σε τράπεζα, ενώ ορισμένοι κάδοι τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ομάδα διαδηλωτών πέταξαν μολότοφ και πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών. Υπήρξαν και οκτώ προσαγωγές.

Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν και στη Βέροια, όπου 11 άτομα προσήχθησαν, αλλά και στο Βόλο και στα Ιωάννινα και στη Μυτιλήνη, όπου διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο, ενώ άλλοι σε μαγαζιά της προκυμαίας για γλιτώσουν από την επίθεση των ΜΑΤ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σημείο αποδοκιμάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο Δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ζήτησε την αποχώρηση των ΜΑΤ, κάτι που συνέβη λίγο αργότερα. Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος κατήγγειλε την απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας, σημειώνοντας πως οι διαδηλωτές δεν προκάλεσαν καμία φθορά.

Ads