Γλυπτό μνημείο που θα αναπαριστά τον Παύλο Φύσσα, αναμένεται να αποκαλυφθεί στο σημείο της δολοφονίας του, στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

Ads

Ο γλύπτης Στάθη Αλεξόπουλος, που φιλοτέχνησε το γλυπτό μνημείο, έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει ένα γλυπτό ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων από χυτό αλουμίνιο που αναμένεται να τοποθετηθεί στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Τα αποκαλυπτήρια της 18ης Σεπτεμβρίου εγκαινιάζουν τις διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, έναν χρόνο μετά την δολοφονία του από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την πρωτοβουλία «Δεν ξεχνάμε» που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 με ιδρυτικά μέλη την οικογένεια του Παύλου Φύσσα καθώς και κοντινούς του φίλους.

Ads

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ. με τη μεγάλη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ για το διήμερο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, δικηγόροι της οικογένειας και φίλοι-μέλη της πρωτοβουλίας «Δεν ξεχνάμε» κάλεσαν τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος να συμμετέχει χωρίς κομματικές και πολιτικές σημαίες, κρατώντας μόνο μπαλόνια.