1. Φριχτές εικόνες στα συντρίμμια της Γάζας. Ασταμάτητοι οι βομβαρδισμοί. «Δεν σταματάμε» το μήνυμα Νετανιάχου παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για εκεχειρία και τις διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Στη μάχη σκοτώθηκε τελικά ο στρατιώτης που, σύμφωνα με το Ισραήλ, είχε απαχθεί από τη Χαμάς πράγμα που οδήγησε στο σπάσιμο της εκεχειρίας την Παρασκευή.

Ads

 
2. Στον Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο θα διαβιβαστεί η δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου κήρυξαν το πέρας της ανάκρισης. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα εισηγηθεί προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εάν οι 78 κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν ή όχι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

3. Με μια τροπολογία 22 σελίδων που μοιάζει να έχει γραφτεί σε γραφεία μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, υιοθετούνται όλα τα αιτήματα των τελευταίων και διευκολύνονται οι συγχωνεύσεις, ενώ παρατείνεται επ’ αόριστον το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και των ραδιοφωνικών σταθμών. Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ… δυο ογκολογικών νοσοκομείων.

4. Παρά τον «αντισυστημικό» χαρακτήρα που προσποιείται ότι έχει η Χρυσή Αυγή, τα ρουσφέτια, αποτελούσαν συνήθη πρακτική. Με πρώτο στην λίστα τον προφυλακισμένο, πλέον, αρχηγό, Νίκο Μιχαλολιάκο οι βουλευτές της ΧΑ τοποθετούσαν «δικά τους παιδιά» σε θέσεις εντός Βουλής και ευρωκοινοβουλίου.
 
5. Υπό τον έλεγχο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους περιήλθε το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ στη Μοσούλη, στον Τίγρη ποταμό, μετά την υποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας. Οι τζιχαντιστές προελαύνουν εκτοπίζοντας καταλαμβάνοντας πόλεις και εκτοπίζοντας χιλιάδες αμάχους.
 
6. Τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» από πανεπιστήμια και ΤΕΙ από τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, διαμηνύοντας ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Ads

7. Πολύνεκρος σεισμός στη νοτιοδυτική Κίνα. Εκατοντάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες.

8. Το Ισραήλ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους πέρσι. Την αποκάλυψη κάνει το Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών.
 
9. Παρά τις προειδοποιήσεις της BlackRock ότι η Ελλάδα τελεί υπό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας, η θυγατρική της, Artume S.A. ασκεί πιέσεις για να την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης εμπορικού κέντρου 55 στρεμμάτων στην Ακαδημία Πλάτωνος και μάλιστα χωρίς να πληρώσει τους φόρους που της αναλογούν!