Τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες δίκες έρχονται στο προσεχές διάστημα, ωστόσο, δεν υπάρχουν κατάλληλες αίθουσες για να τις φιλοξενήσουν κι έτσι κινδυνεύουν… να μείνουν άστεγες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, πρόκειται για τις δίκες των υποθέσεων: Χρυσής Αυγής, Proton Bank,  Energa και Εllas Power καθώς και για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ads

 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πρόβλημα στο Εφετείο της Αθήνας είναι οξύτατο και σημειώνει ότι για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει το Νοέμβριο, αναζητείται χώρος που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ γίνονται ήδη διεργασίες για διαμόρφωση νέας αίθουσας, πίσω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
 
Σημειώνεται ότι στη δίκη της Χρυσής Αυγής περισσότεροι από πενήντα κατηγορούμενοι θα κάτσουν στο εδώλιο. Οι συνήγοροί τους, που υπολογίζονται στους εκατό, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η παρουσία των εκπροσώπων Τύπου θα είναι τεράστια.
 
Την ίδια ώρα όμως δεν υπάρχουν προς το παρόν κατάλληλες αίθουσες για άλλες μεγάλες δίκες που θα ξεκινήσουν με το νέο δικαστικό έτος. Ανάμεσά τους η δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των συγκατηγορουμένων του για τη υπόθεση της Proton Bank, που αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο, η δίκη για τους υπευθύνους των δύο εταιρειών Energa και Εllas Power όπως και η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.