Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 της Σαράγεβο εκτός έδρας με τους Φυτανίδη και Νάστο να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης (7/8). Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα από τη Μάιντς με το γκολ του Οκαζάκι όντας εξαιρετικός για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Δοκάρι με τον Μάσα και τεράστια ευκαιρία με τον Ντε Μπλάσις είχαν οι Αρκάδες. Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε την έδρα της η Ομόνοια, η οποία έκαμψε με 3-0 την Μέταλουργκ, ήττα για τον Ερμή Αραδίππου. Εύκολα Λιόν και Τορίνο, νίκες και για Ρεάλ Σοθιεδάδ και Αϊντχόφεν.

Ads

 
Σαράγεβο-Ατρόμητος 1-2
 
Σαφές προβάδισμα για τα πλέι οφ του Europa League πήρε ο Ατρόμητος μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Σαράγεβο με 2-1 χάρη στα γκολ των Φυτανίδη και Νάστου. Οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους και στα δυο ημίχρονα και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη ενώ έχασαν ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ που θα τους έδινε ακόμα μεγαλύτερο αβαντάζ.

 
Αυτό γιατί και την προηγούμενη φάση η Σαράγεβο είχε ηττηθεί στην έδρας της και εν συνεχεία πήγε και κέρδισε εκτός έδρας για να πάρει την πρόκριση. Οπότε ο Ατρόμητος στην ρεβάνς της Πέμπτης (7/8) πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε από το πρώτο ματς.

 
Ο Παράσχος παρέταξε την ομάδα του και πάλι με τρία στόπερ, κάτι που δοκίμασε στην φιλική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, και μπόρεσε έτσι να κλείσει τους χώρους προς την άμυνα του με την Σαράγεβο να απειλεί μόνο με μακρινά σουτ ένα εκ των οποίων με αρκετή δόση τύχης είχε φέρει το ματς στα ίσια αρχικά.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος κυρίως μετά την είσοδο του Τάτου έγινε ακόμα καλύτερος, βρήκε το γκολ της νίκης μετά από ασίστ του έμπειρου μέσου και γκολ του Νάστου ενώ είχε δυο κλασικές ευκαιρίες μέχρι την λήξη της αναμέτρησης για να βάλει ένα ακόμα τέρμα.



 
Μάιντς – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Την πρώτη του φετινή ήττα γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης στο Europa League. Μπορεί η Μάιντς να είναι μία πιο ποιοτική ομάδα, όμως, για περισσότερο από ένα ημίχρονο αυτό δεν φαινόταν στο γήπεδο. Οι Αρκάδες έδειξαν πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Γερμανούς και να τους δημιουργήσουν προβλήματα. Σπατάλησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και αυτό τους κόστισε. Κάπου εκεί φάνηκε και η απουσία του Μπαράλες γιατί όσο καλός κι αν είναι ο Ντε Μπλάσις, φορ δεν μπορούσε να παίξει με αποτέλεσμα να βγάινει πολύ συχνά στα άκρα και να μην έχει τις ανάλογες τοποθετήσεις και τελειώματα. Στο δεύτερο ημίχρονο η τακτική των δύο ομάδων άλλαξε και αυτό βοήθησε τη Μάιντς να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο με την πάροδο του χρόνου και να διασφαλίσει τη νίκη. Ο Αστέρας, τουλάχιστον, κατάφερε να μην δεχτεί άλλο γκολ και να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Καπίνο έμεινε στον πάγκο για τους γηπεδούχους.

Τριάρα η Ομόνοια

Την παρθενική της εντός έδρας νίκη πανηγύρισε στη φετινή σεζόν η Ομόνοια, η οποία έκανε ό,τι ήθελε τη Μέταλουργκ. Η κυπριακή ομάδα παρουσιάστηκε πολύ καλή και επί της ουσίας εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League από το πρώτο παιχνίδι. Το ίδιο μπορεί να ισχυρίζεται και η Έλφσμποργκ που νίκησε με 4-1, όπως και η Άστρα, η οποία επιβλήθηκε της Σλόβαν Λίμπερετς με 3-0. Σημαντικό προβάδισμα πήρε και η Σαχτιόρ Γκαραγκαντί, η οποία θα πάει στην Κροατία με αέρα δύο τερμάτων. Από εκεί και πέρα, κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι… μεγάλοι. Η Λιόν “καθάρισε” την Μλάντα Μπόλεσλαβ με πρωταγωνιστή τον Γιαταρά, ενώ η Τορίνο στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέρασε αέρα από τη Σουηδία. Έκανε το καθήκον της και η Ρεάλ Σοθιεδάδ νικώντας 2-0 την Αμπερντίν, με δυσκολία λύγισε την αντίσταση της Πόλτεν η Αϊντχόφεν, ενώ την ήττα γνώρισε ο Ερμής. 

Ads

Ομόνοια – Μέταλουργκ 3-0

 
Σαχτιόρ Γκαραγκαντί – Χάιντουκ Σπλιτ 4-2

Μπρομαποϊκάρνα – Τορίνο 0-3

Ντινάμο Μόσχας – Ιρόνι Κίριατ 1-1

Τα αποτελέσματα των αγώνων

Σαχτιόρ Γκαραγκαντί – Χάιντουκ Σπλιτ  4-2 (10′ Τόπτσαγκιτς, 21′ Φινοντσένκο, 70′ Τζίντιτς, 94′ Ζανγκίλισμπαϊ / 19′ Γκόταλ, 78′ Κάκτας)
Αστάνα – ΑΙΚ 1-1 (42′ Νουσερμπάγεβ / Μπαχούι)
Νέφτσι – Τσικχούρα 0-0
Ομόνοια – Μέταλουργκ 3-0 (9′ και 57′ Κριστόβαο, 14′ Ποτέ)
Άστρα – Σόλβαν Λίμπερετς 3-0 (4, 74′ και 81′ Φατάι)
Ρουχ Χορζόφ – Έσμπιεργκ 0-0
Ντινάμο Μόσχας – Ιρόνι Κίριατ 1-1(71′ Κουράνι / 63′ Κόλα)
Έλφσμποργκ – Χάφναρφ Ζάρνταρ  4-1 (55′ Χόλμεν (πεν), 70′ Φρικ, 81′ Ροντέν, 89′ Χέντλουντ (πεν) / 62′ Λένον)
Καράμπιουσκπορ – Ρόζενμπορ 0-0
Μλάντα Μπόλεσλαβ – Λιόν 1-4 (66′ Ρόσα / 9′ και 47′ Γιαταρά, 36′ Γκοναλόν, 67′ Ουμτιτί)
Τρέντσιν – Χαλ 0-0
Μπρομαποϊκάρνα – Τορίνο 0-3  (45′ και 53′ Λαρόντο (πεν), 58′ Μπαρέτο)
Αϊντχόφεν – Πόλτεν 1-0 (56′ Λουκ ντε Γιονγκ)
Ντινάμο Μινσκ – Κλουζ 1-0 (54′ Αντάμοβιτς)
Γκέτενμποργκ – Ρίο Άβε 0-1 (22′ Χασάν Κόκα)
Ζόρια – Μόλντε 1-1 (62′ Καμανιούκα / 89′ Σβέντσεν)
Γιουνγκ Μπόις – Ερμής Αραδίππου 1-0 (58′ Νουτσόλο)
Σπλιτ – Τσερνομόρετς 2-0 (25′ Ρογκ, 48′ Μπελέ)
Ζούλτε Βάρεχεμ – Σαχτιόρ 2-5 (40′ Πλετ, 75′ Κοντέ / 4′ Γκαλιούζα, 12′ Ματβέιτσικ, 45′ Στραγκορόντσκι, 78′ Γιάνους, 91′ Γκουρούλι)
Πετρολούλ – Βικτόρια Πλζεν 1-1 (76′ Μούτου / 91′ Κόλαρ)
Βίκινγκουρ – Ριέκα 1-5 (35′ Χάνσον / 14′ Λέσκοβιτς, 45′ και 76′ Κβρζιτς, 52′ Ζάχοβιτς, 81′ Κράμαριτς)
Ντιόσγκιορ – Κράσνονταρ 1-5 (49′ Μπάκσα / 28′ Αρί, 40′ Ακχμέντοβ, 51′ Περέιρα, 88′ Ζοαοζίνιο, 90′ Μπιστρόφ)
Στιάρναν – Λεχ Πόζναν 1-0 (48′ Τοφτ)
Ρεάλ Σοθιεδάδ – Αμπερντίν 2-0 (53′ Θουρουτούθα, 68′ Κανάλες)
Μπριζ – Μπρόντμπι 3-0 (14′ Ντουάρτε, 30′ Καστίγιο, 63′ Βίκτορ Βάθκεθ)
Σεν Τζόνστοουν – Σπαρτάκ Τρνάβα 1-2 (93′ ΜακΚάι / 34′ και 63′ Σρανζ)

Sport 24