Έληξε πριν καν ξεκινήσει η εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ με αφορμή τη μουσουλμανική γιορτή Αϊντ. Δύο εκρήξεις η μια σε νοσοκομείο και η άλλη σε παιδότοπο καταυλισμού, με θύματα αμάχους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σημειώθηκαν πριν από λίγο στη Λωρίδα τη Γάζας. Το Ισραήλ ζήτησε μόλις πριν από λίγο από τον άμαχο πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές κοντά στην πόλη της Γάζας να απομακρυνθεί «αμέσως» από τις εστίες του, με μια ανακοίνωσή του. Παράλληλα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί. 

Ads

 
Νέος θρήνος στη Γάζα καθώς και σήμερα δεκάδες παιδιά και άμαχοι έχασαν τη ζώη τους. Σύμφωνα με το Reuters, αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ έπληξε καταυλισμό προσφύγων στα βόρεια της Γάζας με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους τρία παιδιά. Οι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό αλ-Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, δήλωσε ένας γιατρός του νοσοκομείου Σίφα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Η δεύτερη επίθεση, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, σημειώθηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που είναι και το μεγαλύτερο στη Γάζα. Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για θύματα μεταξύ των οποίων υπάρχουν παιδιά. Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ads

 

   ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ    

Σύμφωνα με την αστυνομία της Γάζας και πηγές του υπ. Υγείας αναφέρουν ότι το νοσοκομείο επλήγη από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ. Το Ισραήλ ισχυρίζεται και γι’ αυτή την επίθεση ότι το πλήγμα επέφερε – κατά λάθος – ρουκέτα της Χαμάς η οποία προοριζόταν για το Νότιο Ισραήλ.

«Πριν από λίγη ώρα το νοσοκομείο Σίφα και ο καταυλισμός προσφύγων του Σάτι επλήγησαν από επιθέσεις με ρουκέτες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες από τη Γάζα» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Ισραηλινού στρατού. Η Χαμάς έχει ήδη διαψεύσει κάτι τέτοιο.
 
Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έκανε έκκληση για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός επισημαίνοντας πως η Γάζα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Σημειώνεται ότι στις τρεις εβδομάδες που διαρκούν οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς τουλάχιστον 1.049 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους. Από την πλευρά του Ισραήλ γίνεται λόγος για 43 νεκρούς στρατιώτες και τρεις πολίτες.

Προσευχή σε κατεστραμμένα τζαμιά
 
Στο μεταξύ σήμερα ανήμερα του Εΐντ αλ-Φιτρ, της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής που συμβολίζει το τέλος του Ραμαζανιού, οι Παλαιστίνιοι προσευχήθηκαν σε βομβαρδισμένα τζαμιά για να προσευχηθούν. Φέτος οι Παλαιστίνιοι τιμούν αυτή την υποτιθέμενη χαρούμενη και ειρηνική γιορτή, θρηνώντας.


 
Διαβάστε επίσης:
Ροκ σταρ υπέρ της Παλαιστίνης

Νετανιάχου: Η επιχείρηση θα συνεχιστεί 

«Οι Ισραηλινοί πρέπει να είναι έτοιμοι για παρατεταμένη επιχείρηση, η οποία δεν θα λήξει πριν καταστραφούν τα τούνελ της Χαμάς» διεμήνυσε με τηλεοπτικό διάγγελμά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο δικαιολογημένος πόλεμος από αυτόν».
 
«Δεν υπάρχει πιο δικαιολογημένος πόλεμος από αυτόν» δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας, διαμηνύοντας ότι η όποια μελλοντική λύση της κρίσης θα πρέπει να περιλαμβάνει την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.
 
«Χρειάζεται γενναιότητα και η αποφασιστικότητα για να πολεμήσουμε μία τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την καταστροφή μας» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας».
 
Μιλώντας μετά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν επανέλαβε ότι το Ισραήλ δεν θα διστάσει να επεκτείνει την επιχείρηση στη Γάζα και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του.

Φωτογραφίες από τη νέα σφαγή στη Γάζα/Σκληρές εικόνες