Μία ημέρα μετά την πρόσκληση – πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα στον Αντώνη Σαμαρά να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές, συνεδριάζει σήμερα, στη μία το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Α. Τσίπρας μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και αναφερόμενος στο θέμα είπε «ιδού η Ρόδος» καλώντας τον πρωθυπουργό να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ο Αν. Σαμαράς δήλωσε την Πέμπτη πως «φαίνεται ότι πιάνουμε τους 180», ωστόσο ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έθεσε τρεις προϋποθέσεις ώστε η παρούσα Βουλή να μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακόμη η Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού σχεδιασμού διοργανώνουν δημόσια εκδήλωση-διαβούλευση για τα θέματα του ν/σ για την ιδιωτική πολεοδόμηση, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα δάση, την Τρίτη 29 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Όπως και με την εκδήλωση για την “μικρή ΔΕΗ” οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση θα καταγράψουν τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός και εκτός του κοινοβουλίου. 

Ads