Συνεχίζοντας τις ιδιαίτερα αξιόλογες πολιτιστικές του δραστηριότητες, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, για τρίτη χρονιά ανοίγει τις πόρτες του, στον φιλόξενο κήπο του στο Θησείο, για το Θερινό Σινεμά του Συλλόγου. Οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβρη, ενώ τη σκυτάλη παίρνει αυτή την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 21:00, η κλασσική κωμωδία του Γούντι Άλεν, «Ο Ειρηνοποιός». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ads

Πιστό στο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό, το Θερινό Σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων επέστρεψε για τρίτη συνεχή χρονιά, δροσίζοντας τις καλοκαιρινές μας βραδιές με τις προβολές επιλεγμένων ταινιών και ντοκιμαντέρ. Οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβρη κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

image

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη θα παρουσιάζονται ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Οι Ταινίες των Άλλων”. Μία συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, όπου ένας δημιουργός ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το αγαπημένο του ντοκιμαντέρ, ενός άλλου δημιουργού. Ενώ, κάθε Πέμπτη θα παρουσιάζονται αγαπημένες ταινίες από τον διεθνή κινηματογράφο.

Ads

image

Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου για το Θερινό Σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, συνεχίζεται αυτή την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 21:00, με την κλασσική και αγαπημένη κωμωδία του Γούντι Άλεν, «Ο Ειρηνοποιός», παραγωγής του 1975.

image

Όταν ο Ναπολέων απειλεί να εισβάλει στη Τσαρική Ρωσία, ο δειλός Μπορίς Γκρούσενκο (Γούντι Άλεν) αναγκάζεται να καταταγεί στον στρατό για να σώσει τη χώρα του. Μάλιστα καταφέρνει να αιχμαλωτίσει μια ομάδα αξιωματικών του εχθρού αλλά ο Γαλλικός Στρατός είναι πολύ ισχυρός και σύντομα ο Ναπολέων φτάνει στη Μόσχα.

 

Ο Μπορίς μαζί με τη Σόνια (Νταϊάν Κίτον), η οποία είναι η αγαπημένη του, καταστρώνουν ένα σχέδιο δολοφονίας του Ναπολέοντα αλλά κάποιος άλλος τους προλαβαίνει. Δυστυχώς, στον τόπο του εγκλήματος βρίσκεται ο Μπορίς, ο οποίος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο.

image

Μέσα στη φυλακή, ο άθεος Μπορίς μεταμορφώνεται σε βαθιά θρησκευόμενο άτομο και δέχεται την επίσκεψη ενός αγγέλου που υπόσχεται να τον σώσει από το εκτελεστικό απόσπασμα. Η εκτέλεση όμως πραγματοποιείται, αφήνοντας τον Μπορίς απογοητευμένο και τη στιγμή του θανάτου του συνειδητοποιεί πως η πραγματική ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι μόνο η αγάπη και ο θάνατος…

image

Μία κλασσική κωμωδία του Γούντι Άλεν, με πλήθος αναφορών και επιρροών, από τις ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, «Χαμόγελα Καλοκαιρινής Νύχτας» και της αγαπημένης «Περσόνα», μέχρι τους Ρώσους κλασσικούς συγγραφείς, Ντοστογιέφσκι και Τολστόι, όπου γνωστά και καταξιωμένα έργα τους όπως: «Οι Αδελφοί Καραμαζόφ», «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο Ηλίθιος» και το «Πόλεμος και Ειρήνη» σατιρίζονται, ίσως με υπερβολή αλλά χωρίς προσβολή…

Η ταινία του Γούντι Άλεν «Ο Ειρηνοποιός», θα προβληθεί την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 21:00, στο Θερινό Σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (στον κήπο του Συλλόγου, Ερμού 134 – 136 στο Θησείο). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ΣΕΑ: www.sea.org.gr καθώς και την ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ (seanema) στο Facebook.