Λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στο ΤΑΧΙSnet. Το μεσημέρι όμως το σύστημα εμφάνισε προβλήματα, τα οποία αποδίδονται στη μαζική υποβολή δηλώσεων, οι οποίες είχαν φτάσει μέχρι το απόγευμα της 160.000. Με την επεξεργασία των 5,4 εκατομμυρίων δηλώσεων που έχουν ήδη υποβληθεί προκύπτουν έσοδα για το κράτος ύψους 3,25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά πάντως μικρή παράταση για την προθεσμία των δηλώσεων ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, είναι κάθετο στην λήξη σήμερα. 

Ads

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε το Υπουργείο «να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του, ιδιαίτερα απέναντι στα χαμηλά στρώματα, και να δώσει μια μικρή παράταση κάποιων ημερών».

Σημειώνει μάλιστα πως το ίδιο το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του, καθώς, όπως λέει, η ηλεκτρονική εφαρμογή λειτούργησε πολλές εβδομάδες μετά την τυπική έναρξη υποβολής των δηλώσεων του φόρου εισοδήματος.

Επιπλέον, προσθέτει ο βουλευτής, η ηλεκτρονική εφαρμογή παρουσιάζει συχνά τεχνικά προβλήματα, τα οποία έχουν διογκωθεί τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση υποβολής και την ταλαιπωρία των πολιτών και των λογιστών – φοροτεχνικών.

Ads