Εντυπωσιακή εμφάνιση και παγκόσμια ρεκόρ από τον Απόστολο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων στο Ντόντρεχτ. Ο 18χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού, σημείωσε δύο παγκόσμια ρεκόρ εφήβων μέσα σε δύο μέρες στα 100 μέτρα ύπτιο.

Ads

Στο τελικό του αγωνίσματος, όπου τερμάτισε σε 54.03, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα αφήνοντας στο παρελθόν το 54.41 που είχε σημειώσει ο ίδιος στα ημιτελικά του αγωνίσματος δείχνοντας πως βρίσκεται σε φοβερή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμος για μεγάλα πράγματα σε σημαντικότερες διοργανώσεις. Το χρυσό μετάλλιο του Χρήστου ήταν το 12ο και 46ο συνολικά για την Ελλάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση από το 1969. Για τον 18χρονο πρωταθλητή μας ήταν το δεύτερό του, μετά το χάλκινο πέρυσι στα 50 μέτρα ύπτιο στη διοργάνωση του Πόζναν.

Η επίδοση του αποτελεί και όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών του 2015. Ο ίδιος τόνισε πως «ο πρώτος μου στόχος για φέτος έγινε πραγματικότητα. Το χρυσό ήταν ο πρωταρχικός στόχος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, διότι τα 100 μέτρα ύπτιο είναι το βασικό μου αγώνισμα, αν κρίνει κανείς και την περυσινή μου επίδοση, που σημείωσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και αφιερώνω αυτό το μετάλλιο και τα δύο παγκόσμια ρεκόρ στους γονείς μου, στον σύλλογο μου τον Ολυμπιακό και στον προπονητή μου, Νίκο Γεμελο».

* Φωτογραφία sport24