Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογητικό του υπόμνημα υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Ads

Ο Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστικών λειτουργών (κάτι που έκανε και η Ελένη Ζαρούλια), φέρεται να υποστήριξε ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και ότι δεν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την τελική ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια. Υπενθυμίζεται ότι είχε προκύψει η διαφωνία για την προφυλάκισή της ή την κατ’ οίκον παραμονή της. Μέχρι στιγμής, της επεβλήθει το δεύτερο. 

Κατόπιν οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.

Ads