Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια είχε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, όπως ανέφερε στον realfm 97,8. Αφορμή ήταν οι αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη, στην ομιλία του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ περί τηλεφωνικών παρακολουθήσεων των κινητών μελών του κόμματος.

Ads

 
«Σήμερα το πρωί είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κικίλια, ο οποίος προς τιμήν του, από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι ευαισθητοποιείται. Μιλήσαμε πάνω σε αυτά που εγώ ανέφερα δημόσια. Μου είπε ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να κάνουμε μία συνάντηση από κοντά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Υπάρχουν και καινούργια στοιχεία το τελευταίο διάστημα, αναφέρομαι και στο πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας των ΝΕΩΝ», πρόσθεσε.
 
Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα. «Και στον ίδιο, πολλές φορές. Όλα αυτά, βέβαια, επαναλαμβάνω, είναι ενδείξεις. Έτσι δεν είναι;» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι παρακολουθήσεις μπορεί να μην είναι από κέντρα του εσωτερικού αλλά από το εξωτερικό, ανέφερε: «Από παντού, τι να σας πω; Εικάζω. Ποια κέντρα, ποια παράκεντρα, τι είδους μηχανισμοί είναι αυτοί. Προφανώς ο κόσμος έχει γίνει ένα χωριό στο θέμα των επικοινωνιών. Το ερώτημα είναι η πολιτεία, στον βαθμό που μπορεί, να οχυρωθεί σε τέτοιες καταστάσεις».
 
Στο ερώτημα αν προτίθεται να πάει στον εισαγγελέα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ποιος είπε ότι δεν θα γίνουν βήματα; Αυτά, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένες προτάσεις που θα θωρακίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και την ίδια την πολιτεία μας».