Σύσκεψη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση πραγματοποιείται το μεσημέρι της Παρασκευής υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον απόηχο των συνεχών διαφοροποιήσεων που εκφράζουν υπουργοί του κόμματος μετά τον ανασχηματισμό.

Ads

Στη συνάντηση έχουν κληθεί υπουργοί και υφυπουργοί όπως οι Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Τάκης Ρήγας, καθώς και στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Υπενθυμίζεται ότι τον «χορό» των διαφοροποιήσεων στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από τον Ανδρέα Λοβέρδο με το θέμα των απολύσεων των διοικητικών, για το οποίο υπήρξε συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά προκειμένου να βρεθεί λύση. Ακολούθησαν και νέες δηλώσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά και από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι αρνητικές πλευρές των μεταρρυθμίσεων.

Συνάντηση Βενιζέλου-Προβόπουλου

Νωρίτερα την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον απερχόμενο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλου. Μετά την συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε πως με την αποχώρηση Προβόπουλου «έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας», γιατί η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα συνέπεσε με μια βαθιά κρίση. «Η συμβολή του κ. Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, στη διάσωση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, στη διάσωση της δυνατότητας των ελληνικών επιχειρήσεων να δανείζονται, να αναπτύσσονται, να επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας είναι τεράστια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ads

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η χώρα πρέπει να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση και να ολοκληρώσει με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση.

Από την πλευρά του ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης είπε όπως ενημέρωσε τον Ευ. Βενιζέλο για τις τελευταίες εξελίξεις καθώς χθες ήταν στη Φρανκφούρτη συμμετέχοντας για τελευταία φορά στα Συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.