Με μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι κα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θέλουν εκλογές» το ΠΑΣΟΚ απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τις ευρωεκλογές του 2009, με τις οποίες ζητούσε πρόωρες εθνικές εκλογές λόγω του αποτελέσματος.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε τη Δευτέρα τον Κάρολο Παπούλια και ζήτησε προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας έκανε λόγο για «παραποίηση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος» και αντισυνταγματική πρόταση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για «εκτροπή». 

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας το 2009 «κανείς δεν  επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια». Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «αν θέλουν τόσο πολύ εκλογές να καταθέσουν πρόταση μομφής».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ Τσίπρα για διενέργεια εκλογών, συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες. Ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε  το ΠΑΣΟΚ και ο κ Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών.

Ads

Τότε όμως κανείς δεν  επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό  των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;

Δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη «δυσαρμονία», πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά. Δεν αρκεί  να επικαλείσαι «δυσαρμονία», πρέπει να λες και ποια είναι η «αρμονία» που προτείνεις.

Από κει και πέρα όμως στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «ξεχνούν» ότι:

1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα
2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά
3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.
4. Τώρα  τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές.

Αλήθεια αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ Τσιπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης; Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ Τσιπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικές αλχημείες και αμετροέπεια

«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας» και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας. Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.