Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους στο Μπαγκλαντές, σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα, όταν το φέρι που επέβαιναν ανετράπη εν μέσω θύελλας. Ο απολογισμός αναμένεται να είναι πολύ βαρύτερος καθώς πάνω από 100 άνθρωποι αγνοούνται. Περίπου 40 άτομα κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν μόνοι τους στην ακτή, ενώ 35 διασώθηκαν από τις αρχές.

Ads

«Τα στοιχεία για το πόσοι επέβαιναν στο φέρι είναι συγκεχυμένα. Ωστόσο ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 200 και 350 ατόμων», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό πρακτορείο, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Το πλοίο βρίσκεται στο βυθό του ποταμού Μέγκνα», ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. Σημειώνεται πως στο σημείου που βούλιαξε το φέρυ ο ποταμός είναι ιδιαίτερα πλατύς και βαθύς. Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι αυτήν την ώρα να ανελκύσουν το πλοίο, ενώ οι επιχειρήσεις από δύτες του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται. Επιζώντες κατηγορούν τον κυβερνήτη του φέρι πως αψήφησε την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.