Η Ιζαμπέλ Καράσκο, περιφερειακή επικεφαλής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) και επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, δολοφονήθηκε στην πόλη Λεόν, στη βόρεια Ισπανία.

Ads

«Είναι νεκρή δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς και είναι νεκρή», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος. Η 59χρονη πολιτικός δολοφονήθηκε την ώρα που διέσχιζε μια γέφυρα της πόλης στον ποταμό Μπερνέσγκα. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πέντε πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ισπανικά μέσα αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη. Η κόρη φέρεται να είχε πρόσφατα απολυθεί από το περιφερειακό συμβούλιο.

«Ερευνούμε τη συμμετοχή δύο γυναικών στη δολοφονία», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια πράξη προσωπικής εκδίκησης και πως η δολοφονία δεν σχετίζεται με την πολιτική θέση της Ιζαμπέλ Καράσκο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας.

Ads

Ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις. Ο Ραχόι δήλωσε «συγκλονισμένος» και τόνισε πως «είναι ώρα όλοι να είμαστε ενωμένοι». Όλα τα κόμματα της Ισπανίας εξέφρασαν τα συλληπητήριά τους και ακύρωσαν όλες τις προεκλογικές εκδηλώσεις.