Απέρριψε εκ νέου το δίλημμα που θέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «υπερψήφιση της Ελιάς ή κατάρρευση της κυβέρνησης» ο Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το δίλημμα Βενιζέλου δεν είναι υπαρκτό, καθώς και ότι «κανείς δεν δικαιούται να τρομοκρατεί τους πολίτες».

Ads

 
Ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε την τοποθέτηση της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαριλένα Κοππά, ότι το δίλημμα Βενιζέλου οδηγεί εκ των πραγμάτων τους πολίτες που επιθυμούν τη σταθερότητα να ψηφίσουν Σαμαρά.
 
Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές και κατά πόσο χωράει το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι η κεντροαριστερά θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο ή δεν θα υπάρξει καθόλου.
 
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς τόνισε ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά πολιτικών. Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τις πολιτικές της ΝΔ δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι ακολουθεί προοδευτικές πολιτικές, σημείωσε.
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε απολύτως αντίθετος με το περιεχόμενο της δήλωσης του Μανώλη Γλέζου, σημειώνοντας ότι όπως κι αν έθεσε το θέμα του αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμό, δεν εξυπηρετεί την αναγκαία οικονομική ηρεμία στη χώρα.
 
Ψαριανός: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ντέρμπι πασόκων στη ΔΗΜΑΡ
 
«Δε μπορεί να βλέπουμε ντέρμπι πασόκων μέσα στη Δημοκρατική Αριστερά», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος, Γρηγόρης Ψαριανός, ασκώντας κριτική στην υποψήφια ευρωβουλευτή Μαριλένα Κοππά.
 
Υπενθυμίζεται πως η Μαριλένα Κοππά, χαρακτήρισε αυτοκτονικό το δίλημμα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ μπροστά στις ευρωεκλογές ενώ σε μια αποστροφή του λόγου της ανέφερε ότι «όποιος θέλει Σαμαρά, θα ψηφίσει ΝΔ και όχι δεκανίκια».
 
Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, χαρακτήρισε άστοχη και περίεργη τη δήλωση της Μαριλένα Κοππά, ενώ στην επισήμανση του δημοσιογράφου πως επρόκειτο ήταν σχήμα λόγου, απάντησε πως «στις εκλογές τα σχήματα λόγου παρεξηγούνται».
 
Μίλησε επίσης, για ανθρώπους που είναι «περαστικοί» από τη ΔΗΜΑΡ. «Εγώ δεν είμαι περαστικός δεν είδα φως και μπήκα», δήλωσε ο κ. Ψαριανός. Πρόσθεσε πως τη ΔΗΜΑΡ την πονάει καθώς «φτύσαμε αίμα να τη φτιάξουμε και με την αποχώρηση από τα σίγουρα του ΣΥΡΙΖΑ». Διευκρίνισε πάντως, πως η «Μαριλένα είναι φίλη μου, την αγαπώ πολύ και είναι μια χαρά παιδί».