Δυσκολεύεται να μη γελάσει, όπως είπε, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, με το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για αποχώρηση από την κυβέρνηση εάν τα ποσοστά του κόμματος είναι απογοητευτικά. 

Ads

«Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι αν δεν πάει καλά εκλογικά ο Βενιζέλος θα γκρεμιστεί η Ελλάδα; Δυσκολεύομαι να μη γελάσω και νομίζω ότι όλοι πρέπει να αποκτήσουμε μια επαφή με την πραγματικότητα. Και δεν βρίσκω ωραίο να έρχεται ένας εκβιασμός από το μέρος της κυβέρνησης, όταν ακούω τον αντιπρόεδρο να λέει “ή εγώ ή το χάος”. Ο κ. Βενιζέλος κάνει λάθη μαζεμένα. Πρώτον, δεν ψηφίζουμε για εθνικές εκλογές, αλλά για ευρωεκλογές. Άρα, οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν επηρεάζει τη διακυβέρνηση της χώρας, εκτός αν ο Σαμαράς νιώθει αδύναμα τα ποδάρια του. Δεύτερον, τα μεγάλα παζάρια για την παραμονή κάποιου στην κυβέρνηση νομίζω ότι ενοχλούν πάρα πολύ το λαό. Δηλαδή, θα εξαρτηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης από την ψήφο στο πρόσωπο του Βενιζέλου;», είπε μιλώντας στο Βήμα Fm.

Επίσης είπε ότι «το “Ποτάμι” δεν έρχεται για να κάνει ξανά πρωθυπουργό τον Σαμαρά, ούτε να κάνει πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Το “Ποτάμι” έρχεται για να πείσει μερικούς ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική».