Για μια «νέα Ελλάδα» που «γεννιέται» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στο Βήμα, στο οποίο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι «να βυθίζει ξανά την Ελλάδα στην πολιτική αστάθεια». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα σπάει το «κέλυφος» που την κρατούσε εγκλωβισμένη.

Ads

Στο άρθρο του αναφέρεται στις παθογένειες του παρελθόντος που κράτησαν την Ελλάδα πίσω σε «αναχρονιστικές νοοτροπίες, στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, συντηρώντας μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά».

«Αυτό το “κέλυφος” σπάει τώρα! Κι απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας», υποστηρίζει, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στις δυνάμεις εκείνες που, όπως λέει, αντιστέκονται ακόμα λυσσαλέα γιατί δεν θέλουν η Ελλάδα να κάνει βήματα προς το μέλλον.

«Μιλάνε για την κρίση, τώρα που ξεπερνάμε την κρίση, μιλάνε ακόμα για τα “μνημόνια”, τώρα που βγάζουμε πλεονάσματα και ξεπερνάμε τα μνημόνια και αμφισβητούν, όχι μόνο τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει ο Αν. Σαμαράς,  προσθέτοντας πως «θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στη δίνη της κρίσης που αφήνουμε πίσω μας και τη χώρα ασταθή, διεθνώς απομονωμένη και διχασμένη.»

Ads

«Τώρα διαπιστώνουν ότι τέτοια πρόσθετα μέτρα, ούτε χρειάστηκαν ούτε πρόκειται να υπάρξουν», συνεχίζει ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο καθώς η χώρα έχει πιάσει τους στόχους της. «Έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους και τώρα έχουν μοναδικό τους όπλο τη μιζέρια! Επιμένουν να καπηλεύονται τις οδύνες του Ελληνικού λαού. Γιατί απ’ αυτές τις οδύνες και μόνο μπορούν ακόμα να κερδίζουν πολιτικά», αναφέρει επίσης, προσθέτοντας ότι όσοι αντιδρούν «αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση και το – υποψιάζονται ήδη – θα εξαφανιστούν μαζί της!»

Συνεχίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι προσπαθούν να στιγματίσουν ηθικά ως «ακροδεξιά» ή «νεοφιλελεύθερη» κάθε άποψη που είναι αντίθετη με τη δική τους».

«Έχουν το απίστευτο θράσος να κατηγορούν ως “ακροδεξιά” μια κυβέρνηση που επί των ημερών της οι νεοναζί βρέθηκαν στη φυλακή! Και μάλιστα χωρίς “ειδικές νομοθεσίες”, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα νομοθεσία και δίνοντας πλήρη αρμοδιότητα στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Κι αυτά τα λένε ποιοί; Αυτοί που ανέχονται μέλη και στελέχη τους να υποστηρίζουν και να υπερασπίζονται εγκληματίες τρομοκράτες. Αυτοί που κάθε τόσο ζητούν την αποφυλάκιση κατηγορουμένων για εγκληματικές δραστηριότητες, που μόλις αποφυλακίζονται συχνά επαναλαμβάνουν τα ίδια», σημειώνει.

Ο Αντώνης Σαμαράς στο άρθρο του θέτει ως  δίλημμα των ευρωεκλογών τη σταθερότητα ή την αστάθεια και υποστηρίζει  πως το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να βυθίσει ξανά την Ελλάδα στην πολιτική αστάθεια. Είναι «οι “σειρήνες” του λαϊκισμού, που ως τώρα δίχαζε το λαό και ματαίωνε κάθε αλλαγή», συνεχίζει.

«Όμως ο Ελληνικός λαός τους κατάλαβε. Και δεν θα τους αφήσει να δημιουργήσουν την αστάθεια που επιδιώκουν. Τώρα, η Ελλάδα θρυμμάτισε τις αλυσίδες της. Οι Έλληνες έσπασαν το κέλυφος. Και η νέα Ελλάδα γεννιέται» καταλήγει το άρθρο.