Δύο ακόμη ηχητικά σήματα που ενδέχεται να προέρχονται από το μαύρο κουτί του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines εντοπίστηκαν την Τρίτη από τους Αυστραλούς ερευνητές.

Ads

Το ένα σήμα βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας και διήρκεσε επτά λεπτά. Το αυστραλιανό ερευνητικό πλοίο “Ocean Shield” εντόπισε δύο ηχητικά σήματα και το Σαββατοκύριακο -το ένα με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών και το άλλο περίπου 13 λεπτών.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ερευνάται η σωστή περιοχή, ωστόσο πρέπει να αναγνωριστούν και οπτικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Τα νέα ηχητικά σήματα μπορεί να επιτρέψουν στις αρχές να περιορίσουν την έκταση της ζώνης ερευνών σε σημείο ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin 21, το οποίο φέρει το “Ocean Shield”, να αναζητήσει πλέον στον βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι μπαταρίες του μαύρου κουτιού αναμένεται να αδειάσουν από μέρα σε μέρα, οπότε και θα σταματήσουν να εκπέμπονται τα σήματα, καθιστώντας την εύρεση του αεροσκάφους αδύνατη.