Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του, επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για «προσπάθεια δημιουργίας κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος».

 
«Δεν ξέρει να χάνει. Επιδιώκει να υπονομεύσει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση με απειλές και εκβιασμούς», ανέφερε, ενώ σχολιάζοντας την πρόταση μομφής είπε: 
 
«Με έπιασε με τη γίδα στην πλάτη; Όχι. Παίρνω επίδομα για την ενήλικα κόρη μου από την πρόνοια; Όχι. Έκανε πρόταση μομφής επειδή στο νομοσχέδιο υπάρχουν άρθρα που δεν του αρέσουν. Γιατί το έκανε; Από κουτοπονηριά. Επειδή μεθαύριο στο Eurogroup θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης. Θέλει per mare per terra αυτό να μη γίνει. Ε, δεν θα του κάνουμε το χατίρι».
 
«Ζούμε σε άλλους κόσμους. Είναι στον κόσμο του ψέματος και είμαστε στον κόσμο της αλήθειας. Μιλά για μονομερή διαγραφή του χρέους ως να μην γνωρίζει τι σημαίνει αυτό», πρόσθεσε. 
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η ελληνική κυβέρνηση «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού πέτυχε έναν άθλο χωρίς προηγούμενο στην οικονομική ιστορία». «Βγάλαμε τη χώρα από την κρίση».
 

 
«Μετά τη σημερινή εξέλιξη,  υπουργός των Οικονομικών δεν υφίσταται», ανέφερε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλατεία Συντάγματος μιλώντας στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή. «Η απόρριψη της πρότασης μομφής κατά του κ. Στουρνάρα στέρησε από τον υπουργό Οικονομικών την στήριξη και την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
 
«Αυτοί αρνήθηκαν να γίνει συζήτηση και ψηφοφορία επ΄ αυτού, πρώτον, γιατί τρέμουν τη δυνατότητα να διεξαχθεί ένας διάλογος με άνεση χρόνου για να ενημερωθεί ο λαός, και, δεύτερον, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερψηφίσει η ίδια κοινοβουλευτική τους ομάδα τον υπουργό της διάλυσης, τον υπουργό της καταστροφής, τον υπουργό της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στα συμφέροντα» τόνισε.