Την δραματική αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων πολιτών που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο συγκεκριμένος φορέας, ζητώντας παράλληλα την αρωγή του κόσμου. 

Ads

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ζητά από φαρμακοποιούς και παθολόγους να βοηθήσουν άμεσα το ιατρείο καθώς αυτό αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που έχουν προκύψει. Στην έκκλησή του αναφέρει ότι σε αρκετές ειδικότητες είναι αναγκασμένοι οι γιατροί να κλείνουν ραντεβού στους ασθενείς μετά από 3 και 4 μήνες. Παράλληλα τις μέρες που δίνονται φάρμακα το ιατρείο πλημμυρίζει από κόσμο.

“Η πλήρης καταρρεύση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναγκάζει τους πολίτες να στραφούν στις εθελοντικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που ήδη και αυτές βρίσκονται εδώ και καιρό στα όρια τους. Χωρίς την βοήθεια των πολιτών-γιατρών-φαρμακοποιών σύντομα θα καταρρεύσουν και αυτές”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί του νοσοκομείου.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 27 μήνες, έχει δεχτεί 22.000 ιατρικές επισκέψεις από πολίτες, από όλη την Αττική ακόμα και την επαρχία. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει το κοινό και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. 

Ads

Το Ιατρείο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 και το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.