«Θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30αριά και πάνε από εκεί», αναφέρει σε μήνυμά του ο Γιάννης Λαγός προς τον Γιώργο Πατέλη, τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαιας για την επίθεση των νεοναζί κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Ads

 
Τα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από τη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται πως οι ειδικές ανακρίτριες απέστειλαν στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του συνόλου των βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν ήδη προφυλακιστεί, για συμμετοχή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Το αίτημα για άρση ασυλίας των βουλευτών Χρυσής Αυγής αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία θα κάνει και την εισήγησή της στην Ολομέλεια.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «οι εννέα βουλευτές δεν είναι μόνο επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης, αλλά εμφανίζονται ως υποστηρικτές των ιδεών της. Φέρονται ως ενταγμένοι στο διευθυντήριο της οργάνωσης, δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία με καθετοποιημένη διαδικασία, καθοδηγώντας και δίνοντας εκ των υστέρων έγκριση για τις βίαιες ενέργειες των μελών της, με στόχο τη διά της βίας επικράτηση των θέσεών της».

Για τους Μιχαλολιάκο, Λαγό, Μπούκουρα, Γερμενή, Κασιδιάρη και Μίχο οι ανακρίτριες αναφέρουν πως υπάρχουν στοιχεία για απαγγελία συμπληρωματικών κατηγοριών για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της Χρυσής Αυγής. Διαβάστε αναλυτικά: Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης όπλιζαν την Χρυσή Αυγή

Ads