Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών στο Χονδρό Δένδρο στις Σκουριές με στόχο να διαλύσουν συγκέντρωση ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες και τη διάνοιξη δασικών δρόμων από την εταιρεία. Σημειώνεται πως για τους δασικούς δρόμους οι κάτοικοι έχουν ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα καταγγελία διαμαρτυρίας. Τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, συνελήφθησαν για απείθεια και παράνομη βία.

Ads

 
Όλα ξεκίνησαν όταν γυναίκες σχημάτισαν αλυσίδες για να σταματήσουν τη διέλευση λεωφορείων με εργαζόμένους που έβγαιναν από το εργοτάξιο. Άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ.
 
Τρεις διαδηλωτές τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Alterthess έγιναν και τρεις συλλήψεις, δύο γυναίκες (30 και 47 ετών) και ένας άνδρας (55 ετών). Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Πολυγύρου. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από εντολή εισαγγελέα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και παράνομη βία και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

* Μαρτυρία κατοίκου στο “Κόκκινο” 

Όπως αναφέρεται στο Alterthess, ένας από τους διαδηλωτές που χτυπήθηκαν αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. «Ο άνθρωπος που χτυπήθηκε είναι καρδιακός. Υπάρχουν και άλλοι χτυπημένοι» δήλωσε στο Κόκκινο κάτοικος της περιοχής. Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, ενώ κάτοικοι της Μεγάλης Παναγιάς το απόγευμα πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση προκειμένου να εμποδίσουν την εταιρία να τοποθετήσει προκάτ κατασκευές δίχως να διαθέτει οικοδομική άδεια.

* Μαρτυρία κατοίκου στο “Κόκκινο”

Διαβάστε επίσης: Πάχτας: Αν βγει δήμαρχος ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές ίσως έχουμε νεκρούς

* Φωτογραφίες από το Alterthess