Παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά η εκδήλωση της Κίνησης των 58 με θέμα την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πέτρος Τατσόπουλος. Ο προσφάτως απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη να πειστεί η ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στο διάλογο με τους «58». Νωρίτερα, σε συνομιλία του με το tvxs.gr είχε αναφέρει το ίδιο. Η δήλωση αυτή αναμένεται να ξεσηκώσει πολιτική θύελλα. Υπενθυμίζεται ότι ο Φώτης Κουβέλης έχει «κλείσει αυτή την πόρτα».

 
Στην ανάγκη να πειστεί η ΔΗΜΑΡ, να συμμετάσχει στον διάλογο με τους «58» επέμεινε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επειδή δεν έχει εναλλακτική πρόταση για τον τόπο. «Για μένα είναι παράξενο που το κόμμα μου επέλεξε να απόσχει. Αν έμπαινε η ΔΗΜΑΡ στον διάλογο θα άλλαζε το τοπίο και για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Η άρνηση της ΔΗΜΑΡ μειώνει τις δυνατότητες επιτυχίας του εγχειρήματος επειδή μένουν διστακτικά ή μένουν απ’ έξω στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Φλωρίδης».
 
Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι ουσιαστικά επαναλαμβάνει, με διαφορετικά λόγια, το «λεφτά υπάρχουν», ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ δύναμη απολύτως λαϊκιστική, αντιευρωπαϊκή, έως και επικίνδυνη για τον τόπο. Μεταξύ άλλων καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει μαζέψει όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τους νοσταλγούς του Ανδρέα, τους συνεργάτες του Άκη, τη συνδικαλιστική νομενκλατούρα που κατέστρεψε το δημόσιο», επαναλαμβάνοντας με άλλα λόγια τη φράση «λεφτά υπάρχουν».
 

 
«Ο χώρος της Κεντροαριστεράς, πρέπει να δώσει ενωμένος την μάχη ενόψει των ευρωεκλογών» δήλωσε στο enikos.gr ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση των «58» στην Κηφισιά, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια της πολυδιάσπασης. Την ίδια στιγμή πρόσθεσε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα πολιτικά και χρονικά περιθώρια, προκειμένου η ΔΗΜΑΡ να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές, στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, αλλά και στις εθνικές όποτε γίνουν. Κάλεσε δε, τη ΔΗΜΑΡ και το Φώτη Κουβέλη να προσέλθουν στους «58».
 
Ο Γρηγόρης Ψαριανός, επισήμανε ότι ο χώρος θα πρέπει να ενωθεί για να σταματήσει ο εκτροχιασμός της χώρας, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη να γίνει μια πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε με το Δίκτυο 21 και την Πολιτική Άνοιξη ούτε με τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είμαι του ευρωμονόδρομου» επισήμανε και πρόσθεσε, η συσπείρωση του χώρου πρέπει να γίνει τώρα και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να αλλάξει στάση ως προς τους «58», τους οποίους χαρακτήρισε «πρωτοβουλία διαλόγου», ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι κόμμα και πως ο ίδιος δεν θα συμμετείχε ποτέ στην εκδήλωση άλλου κόμματος.
 
«Ο πολιτικός χρόνος είναι εναντίον της Κεντροαριστεράς» εκτίμησε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο από το ακροατήριο. «Βρισκόμαστε σε σκηνικό πόλωσης. Τα δυο μαμούθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ποντάρουν και οι δυο στον λαϊκισμό και η ΝΔ και στον αυταρχισμό. Δαιμονοποιούν τον άλλον και οι ενδιάμεσοι είναι ανύπαρκτοι» σημείωσε.
 
Μεταξύ άλλων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υφυπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής, ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Δρύς, ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, οι δημοσιογράφοι και πολιτευτές Αντώνης Λιάρος και Γιάννης Τζανετάκος.