Την κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ δεν την έχει ανάγκη ο τόπος, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, το Σάββατο, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Επίσης διεμήνυσε ότι η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να έχει διακριτό πολιτικό ρόλο στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Φ. Κουβέλης,  στη δευτερολογία του και αναφερόμενος στο θέμα των εξελίξεων στον χώρο της κεντροαριστεράς, απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνοντας:

«Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εν τη ρύμη του εκνευρισμού του, το ομολόγησε: ψηφίστε, είπε, το μοντέλο της κεντροαριστεράς που σας υποδεικνύω για να μην απονομιμοποιηθεί η στρατηγική της χώρας. Δηλαδή, ψηφίστε την κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξετε την κυβέρνηση των συγκεκριμένων λογικών και επιλογών. Αυτή την κεντροαριστερά δεν την έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αφού επανέλαβε ότι η επιδίωξη του κόμματός του είναι να έχει διακριτό πολιτικό ρόλο και με το θέμα της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου, επισήμανε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος θα ολοκληρώσει στον συντομότερο δυνατό χρόνο τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τις όποιες αποφάσεις θα κληθεί να λάβει ως τελικός κριτής η ΚΕ του κόμματος.

Ads

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, νωρίτερα, ο Φ. Κουβέλης σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή.

Η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την τακτική της ΔΗΜΑΡ ενόψει των Ευρωεκλογών εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.