Την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα έθεσε στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά, του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος. Την Παρασκευή το πρωί ο βουλευτής έχει κληθεί στο γραφείο του Α. Τσίπρα. Αφορμή για την διαφαινόμενη αποχώρηση του Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή για «συμπάθεια» ορισμένων εντός του κόμματος προς τις «ιδέες τρομοκρατών». 

Ads

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ έχει θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του προέδρου της ΚΟ καθώς “δεν πρόκειται να δεχτώ τις επιθέσεις από απίθανους τύπους”, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο. Την ίδια στιγμή, είπε ότι δεν θα παραιτηθεί από την έδρα του. 

Νωρίτερα, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μιλούσε για «αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών», προσθέτοντας ότι «δεν ζήτησε ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις του, διαστρεβλωμένες ή μη».

image

Ads

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες μαινόταν κόντρα μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Νεάς Δημοκρατίας γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας. Λάδι στην φωτιά έριξαν και δηλώσεις του Π. Τατσόπουλου, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά των συναδέλφων του. 

«Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων, όπως και κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Χρ. Ξηρός είναι πολιτικός κρατούμενος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κυρίαρχη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εντελώς περιθωριακή αντίληψη». 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν έντονες αντιδράσεις με δηλώσεις του όπως ήταν η αναφορά του στον Γλέζο ως «μαθουσαλίξ», αλλά και η διαφοροποίησή του στο ζήτημα της απλής αναλογικής. Ο βουλευτής είχε βρεθεί ένα βήμα πριν από την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από πυρά που δέχτηκε από το εσωτερικό με αποκορύφωμα το άρθρο του Β. Μουλόπουλου στην Αυγή, ο οποίος τον χαρακτήριζε ως «γελωτοποιό» του κόμματος.