Να διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τους συμπαθούνες της 17 Νοέμβρη ζήτησε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κατόπιν δηλώσεων του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πέτρου Τατσόπουλου, που είπε ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (17Ν)».

Ads

Η Ν.Δ. τονίζει ότι «μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή του, ο κ. Τσίπρας αν δεν διαγράψει απόψε κιόλας τους κατά ομολογία Τατσόπουλου “συμπαθούντες” των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους».

Οι δηλώσεις Τατσόπουλου έγιναν σε συζήτηση στο ΣΚΑΙ σχετικά με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο Π. Τατσόπουλος τόνισε ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται φυλακή για τις ιδέες τους αλλά γιατί σκότωσαν 23 ανθρώπους». «Σε  καμία περίπτωση δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι αλλά δολοφόνοι», πρόσθεσε. «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι μπήκαν στη φυλακή ως δολοφόνοι και όχι ως αγωνιστές, και όχι ως μέτοχοι επαναστατικής δράσης που είπε ο κ. Ραγκούσης και σηκώθηκε η τρίχα όλων», συμπλήρωσε.

Ωστόσο ανέφερε ότι «φαντάζεται ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων, όπως και κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Χρ. Ξηρός είναι πολιτικός κρατούμενος».

Ads

Όμως διευκρίνισε ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κυρίαρχη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εντελώς περιθωριακή αντίληψη» είπε και πρόσθεσε ότι: «Υπάρχουν και άνθρωποι μέσα στη Ν.Δ. που πιστεύουν ότι πρέπει να πάμε να απελευθερώσουμε την Πόλη. Δεν σημαίνει ότι είναι κυρίαρχη αντίληψη αυτή».

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τελευταία πράξη της κόντρας που ξεκίνησε σήμερα μεταξύ των δυο κομμάτων αναφορικά με το ζήτημα της τρομοκρατίας με αφορμή ένα άρθρο που αναδημοσιεύθηκε στην Αυγή.

Διαβάστε σχετικά: ΝΔ: Γνωστές οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία

«Κατανοώ την πρεμούρα της Νέας Δημοκρατίας να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία -όπως και με τους παγετώνες, εικάζω ή με την τρύπα του όζοντος- κόβοντας και ράβοντας, εν προκειμένω, μια δήλωσή μου για περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για ανάλογα περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία (αλλά τις δεύτερες, στο μοντάζ της Συγγρού, τις έφαγε το σκοτάδι). Ας μην κουράζονται. Συνηθισμένα τα βουνά από τις… λάσπες», απάντησε ο Πέτρος Τατσόπουλος. 

Κατόπιν της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας, και η Κουμουνδούρου απάντησε «ότι τα παραληρήματα της ΝΔ κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσβάλλουν τον κάθε δημοκρατικό πολίτη». 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «είναι τέτοια η αδυναμία της ΝΔ να υπερασπιστεί τη μνημονιακή πολιτική, που επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., για να εκφράσει με χυδαιότητα και γελοιότητες τον πανικό της εξαιτίας της απομόνωσής της από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας για να προσβάλλει την αξιωματική αντιπολίτευση και την Αριστερά, αλλά και για να δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό».

«Η κυβέρνηση κατρακυλά και στα τελευταία σκαλοπάτια σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε. Επιμένουμε στον πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα και αντιπαράθεση επί αυτών και δεν σκιαμαχούμε στο πεδίο της λάσπης και της συκοφαντίας, που είναι το μόνο πεδίο στο οποίο διαπρέπουν η ΝΔ και η κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας και την ίδια την δημοκρατία».