Κατηγορηματικά διαψεύδει η AXON όσα φέρεται ναδήλωσε κατά την απολογία του για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, για τον Θωμά Λιακουνάκο και την ίδια την εταιρεία. Η ΑΧΟΝ κάνει λόγο για «ανερμάτιστες, αναπόδεικτες, έωλες, ασαφείς και αντιφατικές αναφορές».

Ads

«Δηλώνουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι η εταιρεία ΑΧΟΝ ουδεμία απολύτως επιλήψιμη ή παράνομη εμπλοκή είχε με οποιοδήποτε τρόπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή το Σάββατο η εταιρεία.

Κατηγορεί μάλιστα τον Αν. Κάντα «επιχειρεί να εμπλέξει την εταιρεία ΑΧΟΝ και τον Πρόεδρό της προσωπικά σε έκνομες και παράνομες συμπεριφορές».

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην επίμαχη σύμβαση για προμήθεια αρμάτων Leopard II, η AXON υπογραμμίζει πως υπεγράφη «κατόπιν Διεθνούς Δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού», το «αδιάβλητο του οποίου έχει ήδη αξιολογηθεί δικαστικώς».

Ads

Επιπλέον υποστηρίζει πως ο Αν. Κάντας δεν θα μπορούσε, «εκ της θέσεώς του» να έχει «ουδεμία απολύτως ουσιώδη ανάμειξη ή συμμετοχή» στον εν λόγω διαγωνισμό.

Για την αναφορά του Αν. Κάντα ότι ο Θ. Λιακουνάκος προσέφερε 600.000 ευρώ στο γραφείο του, η εταιρεία αναφέρει πως πως ο πρόεδρός της «ουδέποτε» συνάντησε τον τότε αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο γραφείο του. Όπως σημειώνει, τη συγκεκριμένη περίοδο «(Δεκέμβριος 2001) το ΕΥΡΩ σε φυσική μορφή δεν είχε καν κυκλοφορήσει στην Ελληνική Επικράτεια».

Για τον Θωμά Λιακουνάκο, ιδιοκτήτη της AXON και εκπροσώπου κατασκευαστριών εταιρειών, ο Αντώνης Κάντας έκανε σειρά αναφορών αποκαλύπτοντας ότι είναι το πρόσωπο που του είχε δώσει χρήματα ακόμα και σε σακ- βουαγιάζ. Επιπλέον, ενέπλεξε και δύο στενούς συνεργάτες του Θ. Λιακουνάκου.

Σημειώνεται ότι σε διάψευση των φερόμενων δηλώσεων Κάντα έχει προβεί και η γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει τα άρματα Leopard.