Με ποινή 20 μηνών κατά συγκερασμό, με 3ετή αναστολή, τιμωρήθηκε ο ταγματάρχης των πεζοναυτών και διοικητής του λόχου Διοικήσεως της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας», Ιδομενέας Κατάκης, ο οποίος διατηρούσε στην κατοικία του οπλοστάσιο αλλά και πλήθος αντικειμένων και βιβλίων ναζιστικού και χρυσαυγίτικου περιεχομένου.

Ads

Αναλυτικότερα, ο 51χρονος ταγματάρχης καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Λάρισας με ποινή φυλακίσεως 18 μηνών για παράνομη οπλοκατοχή και με 5 μήνες ακόμη για την μη ανανέωση των αδειών για τα κυνηγετικά όπλα που διατηρούσε. Κατά συγκερασμό η τελική ποινή ορίστηκε στους 20 μήνες με 3ετή αναστολή.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ξεκίνησε, μετά την ανακοίνωση της ποινής, και Ενόρκη Διοικητική Εξέταση για το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ο Κατάκης ήταν ο εκπαιδευτής του εκπροσώπου της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, όταν αυτός υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως ο στρατιωτικός εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής στο χειρισμό όπλων. 

Ads