Aστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών και υπάλληλοι του Ε.Ο.Φ., παρουσία πταισματοδίκη, εισέβαλαν χθες στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μετά από ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση «παράνομων ουσιών». 

Ads

‘Όπως καταγγέλλουν μέλη του κοινωνικού ιατρείου «το κλιμάκιο της αστυνομίας και του ΕΟΦ ότι έγινε καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ ότι διακινούμε ναρκωτικές ουσίες ανεξέλεγκτα σε ναρκομανείς, και για αυτό τον λόγο κάνουν τον έλεγχο. Φυσικά πρόκειται για σκευωρία και κατευθυνόμενες καταγγελίες που θα μάθουμε ποιος τις έχει κάνει. Κάποιους τους πονάει η δράση μας, να ξέρουν όμως ότι όσο μας χτυπάνε τόσο θα δυναμώνουμε».
 
Σύμφωνα με την Αυγή, η «έρευνα» συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του κοινωνικού ιατρείου χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπισθούν τα επίμαχα «ναρκωτικά».

Η ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου

«Με πρόσχημα της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών -μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ- άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, κλιμάκιο του ΕΟΦ με παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έλεγχο στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
 
Την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της.

Ads

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται παράνομα. Τα Κοινωνικά Ιατρεία όμως, ακριβώς γιατί αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους, νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα κοινωνικά ιατρεία δέχονται δωρεάν περιστατικά. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, τα κοινωνικά ιατρεία ιδρύονται το ένα μετά το άλλο από εθελοντές.
 
Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.
 
Η επίθεση δεν θα περάσει. Όσο φοβούνται και επιτίθενται στις δομές  αλληλεγγύης τόσο αυτές θα δυναμώνουν».