Oπλοστάσιο με πυροβόλα όπλα, πιστόλια, βλήματα όλμου αλλά και ένα μουσείο ναζί βρέθηκε στο σπίτι του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, τον οποίο οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή. Οι έρευνες για τα όπλα αλλά και τους χρηματοδότες της νεοναζιστικής οργάνωσης συνεχίζονται ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του επιχειρηματία. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για περισσότερα όπλα σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ, σε λιμάνια της Αττικής, καθώς εκτιμάται ότι συνολικά τα όπλα μπορεί να ξεπερνούν και τα 10.000 κομμάτια. Επί τάπητος και οι ενδεχόμενες σχέσεις του επιχειρηματία με την ΕΛΑΣ. 

Ads

Σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ σε λιμάνια της Αττικής αναζητούν οι διωκτικές αρχές το χαμένο οπλοστάσιο του επιχειρηματία που αριθμεί ίσως περισσότερα από 10.000 όπλα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος επιχειρηματίας, που δήλωνε και εφοπλιστής, είχε οργανώσει δίκτυο παράνομης, συνεχούς εισαγωγής και εξαγωγής όπλων με κοντέινερ που παρέμεναν σε χώρους ελεύθερης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν. Ωστόσο διερευνάται αν υπήρχε και άλλη κρυψώνα όπλων, πιθανόν κοντά στο πολεμικό «μουσείο» του επιχειρηματία στα Μεσόγεια.
 
Ειδικότερα, υπήρχαν πληροφορίες για κατάλυμα του επιχειρηματία σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας. Όμως αυτές οι έρευνες είχαν αποδειχθεί, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, αναποτελεσματικές. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασίζονται σε πληροφορίες και για τις κινήσεις των σωματοφυλάκων του 52χρονου επιχειρηματία και κυρίως ενός πρώην άνδρα των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού που είναι συγγενής άλλου φυγόδικου επιχειρηματία.

Το ναζιστικό μουσείο του Πάλλη

Την Τρίτη η αντιτρομοκρατική μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, που συνέδεε τον Α. Πάλλη με τη νεοναζιστική οργάνωση ως διακινητή όπλων, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του καταζητούμενου όπου εντόπισε μεταξύ άλλων είκοσι πυροβόλα και δεκάδες μαχαίρια. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η αστυνομία με ανακοίνωσή της την Τετάρτη ενημέρωσε για τα νέα ευρήματα στο σπίτι του Πάλλη, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για αρπαγή πρώην συνεργάτη του, για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτωρα Ρέστη, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για διακίνηση όπλων. Σημειώνεται πως πρώην γραμματέας τοπικής της νεοναζιστικής οργάνωσης ανέφερε για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής: «έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων ελλήνων εφοπλιστών».
 
Την Τετάρτη το πρωί σε κοντέινερ στο λιμάνι Πειραιά, το οποίο επίσης συνδέεται με τον Α. Πάλλη, εντοπίστηκε ένα αντιαεροπορικό όπλο. Στην νεότερη ανακοίνωσή της για τα ευρήματα στο σπίτι του Πάλλη στη Βούλα η αστυνομία αναφέρει πως εκτός από τα είκοσι πυροβόλα και τα δεκάδες μαχαίρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν την Τρίτη «επιπλέον έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Ads
  • πιστόλι Walther 357 Magnum ,
  • πιστόλι Walther 9 mm ,
  • τέσσερα (4) πιστόλια Glock 9 mm ,
  • τέσσερα (4) πιστόλια Glock 0,45,

(για όλα τα παραπάνω πιστόλια – συνολικά 10 – έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων),

  • βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί,
  • άλλες είκοσι τέσσερις (24) διόπτρες σκόπευσης στόχου,
  • μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,
  • πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
  • βαλλίστρα με διόπτρα,
  • δύο (2) τόξα με μεγάλο αριθμό βελών,
  • ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
  • μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Επιπλέον βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε. 

Διώξη κατά του επιστάτη

Kατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας και σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης στη Βούλα, όπου βρέθηκαν όπλα και ναζιστικά σύμβολα. Ο επιστάτης συνελήφθη κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία.
 
Εναντίον του συλληφθέντα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή από κοινού με τον εργοδότη του. Ο επιστάτης πίστευε, όπως υποστήριξε, ότι τα όπλα ήταν εκθέματα και ότι η αξία τους ήταν μόνο μουσειακή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι είχε όλη την εποπτεία του σπιτιού και ότι μεταξύ των εργασιών που έκανε ήταν και να προβαίνει σε πληρωμές για λογαριασμό του καταζητούμενου επιχειρηματία.

Διαβάστε επίσης: Σιωπή του Πρώτου Θέματος για τον νεοναζί μέτοχό Α. Πάλλη

Υπενθυμίζεται πως ο Αναστάσιος Πάλλης καταζητείται μεταξύ άλλων για την κακουργηματική αρπαγή του Εντουαρντ Στέισι, πρώην συνεργάτη του και πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης. Ο Πάλλης, που μεταξύ άλλων «επιχειρηματικών» δραστηριοτήτων είναι και μέτοχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, κατηγορείται και για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτωρα Ρέστη.
 
Ο Έντουραντ Στέισι είχε καταγγείλει πριν από μερικούς μήνες στις αρχές πως σε αποθήκες στο Κορωπί είχε δει χιλιάδες όπλα. Μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ο Στέισι με νέα αναφορά προς την Εισαγγελία ζήτησε να συσχετισθεί η έρευνα για τη διακίνηση όπλων από τον Πάλλη με την έρευνα για το οπλοστάσιο της νεοναζιστικής οργάνωσης. (Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση του Αναστάσιου Πάλλη και τα όπλα της Χρυσής Αυγής εδώ).