Τριανταδύο βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Παντελή Καψή προτρέποντάς τον να προχωρήσει άμεσα το θέμα της ΕΡΤ και να διαλύσει την κατάληψη του Ραδιομεγάρου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ads

 
Ειδικότερα την ερώτηση υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Ηλίας Βλαχονιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ερώτηση «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή με τεράστιο πολιτικό κόστος ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας ΝΕΡΙΤ.
 
Παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος έκτοτε το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό».

 
Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση».