Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ από το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες. Το κλιμάκιο ελεγκτών έφτασε στα γραφεία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Ο έλεγχος διενεργείται στα βιβλία και στοιχεία του κόμματος, στη χρηματοδότησή του και στις δαπάνες.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας πρώην γραμματέας τοπικής της νεοναζιστικής οργάνωσης στα νότια προάστια κατέθεσε μεταξύ άλλων για «εφοπλιστές που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή». 

Αναφερόμενος στους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής ο πρώην γραμματέας ανέφερε πως «έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων ελλήνων εφοπλιστών. Επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή».

Διαβάστε: Πρώην γραμματέας της ΧΑ: Οι Βουλευτές διακινούσαν τα όπλα

Ads

Συνεχίζουν το σόου 

Εν τω μεταξύ οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός ζήτησαν άδεια από τον εισαγγελέα να μεταβούν στη Βουλή για να ψηφίσουν στη διαδικασία άρσης ασυλιών των έξι βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης. Το αίτημα τους όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε δεκτό. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα οι Παππάς και Λαγός κατέθεσαν μέσα από το κελί ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.