Νέα στοιχεία για το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως έδωσε στις αρχές πρώην γραμματέας τοπικής της νεοναζιστικής οργάνωσης στα νότια προάστια, ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα.

Ads

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο μάρτυρας ανέφερε στους ανακριτές πως ορισμένοι βουλευτές αλλά και κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής διακινούσαν όπλα τα οποία θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ. «Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό. Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στον Πειραιά ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή και τις δραστηριότητές της.
 
Ένα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ένας βουλευτής. Όταν το είδα, εγώ, ήταν κενό γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας. Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός, αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας», φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας.
 
Παράλληλα ο μάρτυρας ανέφερε πως η νεοναζιστική οργάνωση είχε και εμπορικό τμήμα το οποίο πουλούσε διάφορα μικροαντικείμενα χωρίς όμως να εκδίδονται αποδείξεις, όπως και κουπόνια από τα κεντρικά. Αναφερόμενος στους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής ο πρώην γραμματέας ανέφερε πως «έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων ελλήνων εφοπλιστών. Επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή».
 
Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ιδεολογικός προσανατολισμός της Χρυσής Αυγής είναι καθαρά ναζιστικός και ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της οργάνωσης. «Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται… Κάτω από τον αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ. Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάνης Λαγός και ο Γ. Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της Χ.Α», σημείωσε.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα κρίθηκανπροφυλακιστέοι δύο ακόμη χρυσαυγίτες που εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για τους Ιωάννη Καζαντζόγλου, συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά, και Αθανάσιο Τζόρβα.
 
Εν τω μεταξύ η αστυνομία εντόπισε δύο φωτοβολίδες σε σάκο με ρούχα που προοριζόταν για μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης που επίσης κρατείται στην Αντιτρομοκρατική για την υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των γονέων του κρατούμενου, που αναμένεται να μεταχθεί αύριο σε σωφρονιστικό κατάστημα.