Από φυλάκιση και πρόστιμα μέχρι αποκλεισμό κομμάτων και απομάκρυνση βουλευτών θα προβλέπει το νέο αντιρατιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δικαιοσύνης με πρόσφατες δηλώσεις του ανέλαβε την ευθύνη για την καθυστέρηση στην κατάθεσή του και τόνισε πως θα είναι το επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ads

 
Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακή”, μεταξύ άλλων ο νέος αντιρατσιστικός νόμος θα προβλέπει αποκλεισμό κομματικών σχηματισμών από κάθε κρατική επιχορήγηση, εξοβελισμό βουλευτών από τη Βουλή και αφαίρεση δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όσους υποθάλπουν το ρατσισμό.
 
Σχετικά με το πρώτο σημείο της κρατικής επιχορήγησης σημειώνεται πως τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για αναστολή της κρατικής επιχορήγησης της Χρυσής Αυγής.
 
Το αντιρατισικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει επίσης, σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή της Κυριακής, έως και τρία χρόνια φυλάκιση, αλλά και πρόστιμα, για όσους υμνοούν τον φασισμό, τον ναζισμό. Ποινές θα υπάρχουν και για όσους εμπλέκονται σε εκδηλώσεις μίσους, όπως για παράδειγμα η ναζιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής “μόνο για Έλληνες”.