Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τη σύλληψη του αρχηγού και των βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, όπως προκύπτει από το πόρισμα του αντιεισαγγελέα.

Ads

 
Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Η σύσκεψη ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα.
 
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή. Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών και καμία ανησυχία για πολιτική αποσταθεροποίηση.


 
«Η ελληνική αστυνομία έδρασε υπό τις εντολές της Δικαιοσύνης. Έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας» τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Νίκος Δένδιας.
 
«Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και με νηφαλιότητα. Για όσους συνελήφθησαν θα υπάρξει δίκαιη δίκη» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
 
Σημειώνεται πως το Σάββατο το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου θα έχει συναντήσεις με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον μέχρι την Πέμπτη.