Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και τέσσερις βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος (Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος) συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου. Από τις έρευνες των τελευταίων ημερών τεκμηριώθηκε για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα ο Μιχαλολιάκος αναγνωρίζεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, “φύρερ” όπως τον αποκαλούσαν τα στελέχη. Στο πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρονται ανθρωποκτονίες, εκβιασμοί και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε και σχεδιάζε όλες τις δράσεις, αναφέρεται. Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων, καθώς έχουν συλληφθεί συνολικά 20 από τους 32 για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όμως μέχρι αυτήν την ώρα παραμένει άφαντος. Έρευνες της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Παράνομα όπλα και 43.000 ευρώ στο σπίτι του Μιχαλολιάκου. Και οι 20 συλληφθέντες βρίσκονται ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή. 

Ads

 
Μεταξύ των συλληφθέντων, εκτός του Νίκου Μιχαλολιάκου, είναι οι Ηλίας Κασιδιάρης. Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός αλλά και ο Γιώργος Πατέλης, αρχηγός της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, από όπου προέρχονται σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκ των έσω και οι “πρετοριανοί” των νεοναζί. Παραδόθηκε περίπου στις 14.30 και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος. Καταζητείται ο υπαρχηγός, σύμφωνα με το πόρισμα, Χρήστος Παππάς. Μεταξύ των συλληφθέντων και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί που έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανακοίνωσε πως “οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης παραγγελίας, του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ενέργειες, έρευνες και συλλήψεις, στο πλαίσιο τέλεσης του διαρκούς και κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματος της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση”.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας από την αστυνομική επιχείρηση μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συλληφθεί συνολικά 20 άτομα. Ειδικότερα πρόκειται για τους πέντε βουλευτές που προαναφέρθηκαν –διαφεύγει ακόμη της σύλληψης ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς-, δεκατρείς ιδιώτες-στελέχη του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», καθώς επίσης ένας Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και μία Ανθυπαστυνόμο, που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά.  
 
Το ιστορικό των συλλήψεων και τα ευρήματα
 
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν στις οικίες τους αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, στην Πεύκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Πικέρμι και ο Γιάννης Λαγός στη Σαλαμίνα. Στη συνέχεια στην αντιτρομοκρατική εμφανίστηκαν και συνελήφθησαν οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα και τον Κορυδαλλό,  συνελήφθησαν δεκατρείς ιδιώτες-στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων, ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλλης.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια, καθώς και το χρηματικό ποσό 43.100 Ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές και USB.  
 
Αντίστοιχα στην οικία της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανάμειξη του ειδικού φρουρού της ομάδας ΔΙΑΣ προέκυψε από τη διαδικασία άρσης απορρήτου (κινήθηκε μετά τη δολοφονία Π. Φύσσα στο Κερατσίνι) στα κινητά τηλέφωνα μελών της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες εμπλέκουν τους συλληφθέντες αστυνομικούς σε ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς κ.α. σε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής.
 
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να συλληφθούν και  τα υπόλοιπα δώδεκα άτομα, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μεταξύ των οποίων και ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς, για τον οποίο αρχικά είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως επικοινώνησε με την αντιτρομοκρατική και ενημέρωσε πως θα προσέλθει μόνος του. Ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται και μέχρι αυτήν την ώρα παραμένει άφαντος. Σημειώνεται πως με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός και η Ανθυπαστυνόμος  που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ads

Δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια το βράδυ του Σαββάτου. “Η έρευνα θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση”, δήλωσε. Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τη σύλληψη βουλευτών χωρίς να έχει προηγηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας απο τη Βουλή και τι ο κανονισμός της Βουλής σε περίπτωση ομαδικής παραίτησης των βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος. 

Συνεχής ενημέρωση

22:34: Βίντεο από την έξοδο των συλληφθέντων χρυσαυγιτών και την αποχώρηση από τη ΓΑΔΑ με προορισμό τα δικαστήρια της Ευελπίδων. (Πρώτο βίντεο Βασίλης Νούσης)
 

21:56: Μουιζνιεκς: Τεράστιο βήμα για την ενίσχυση του νόμου και της δημοκρατίας

21:37: Ομάδα υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής παραμένει έξω από τα δικαστήρια. 

21:30: Ολοκληρώθηκε η έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. 

21:25: Όλοι οι συλληφθέντες, είκοσι συνολικά, έχουν μεταφερθεί πλέον στα δικαστήρια. 

21:18: Ξεκίνησε η μεταγωγή και των υπόλοιπων 15 συλληφθέντων από τη ΓΑΔΑ στην αντιτρομοκρατική. Φωτογραφίες κατά την έξοδο των “πέντε” της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Παρούσα και η Ελένη Ζαρούλια. 

image

image

image

image

image

image

21:00: Αρνούνται να απολογηθούν οι συλληφθέντες, αρχηγός και βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης, που βρίσκονται ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή. Οι “πέντε” αναμένεται να ζητήσουν παράταση. 

20:15: Δένδιας: Η έρευνα θα συνεχιστεί

20:05: Παραδόθηκε στις αρχές και η ανθυπαστυνόμος στο Α.Τ. Πειραιά που καταζητούνταν

20:02: Καμμένος: Περιμένουμε ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο

19:45: Το βίντεο κατά την έξοδο των συλληφθέντων. Πρώτος ο αργηχός της νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος. 

19:35: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια. Οι πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν πρώτα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Πιέρρο, και στη συνέχεια στον αρμόδιο ανακριτή. Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Διαφεύγουν της σύλληψης μέχρι αυτήν την ώρα 13 άτομα, μεταξύ αυτών και ο Χρήστος Παππάς, ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. 

19:10: Βίντεο από τη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ των λιγοστών υποστηρικτών (ορισμένες δέκαδες) του νεοναζιστικού κόμματος. 

19:08: Φωτογραφίες του Γερμενή στη ΓΑΔΑ. “Ξήλωσαν αστυνομία και ΕΥΠ για να μας συλλάβουν”, δήλωσε ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος γνωστός και ως “Καιάδας”, που είχε επιτεθεί στον δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη χτυπώντας και ένα κοριτσάκι. Μάλιστα ο ίδιος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν έχει έρθει στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί απάντησε “ναι, ναι”. Ωστόσο δεν φαίνεται να είναι μεταξύ των συλληφθέντων. 

image

image

18:57: Ξεκίνησε η μεταγωγή των συλληφθέντων από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων. Από την μπροστινή έξοδο και με χειροπέδες η ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης. Οι πέντε συλληφθέντες είναι οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Μίχος, Παναγιώταρος, Λαγός, ενώ καταζητείται ο “υπαρχηγός” Χρήστος Παππάς. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως ενημέρωσε ότι θα παρουσιαστεί στην αντιτρομοκρατική. Ωστόσο μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. 

18: 31: Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έφθασαν η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου Ε. Ζαρούλια και η κόρη τους. 

18:15: Από τη δολοφονία Φύσσα μέχρι τις συλλήψεις – Tvxs Ανασκόπηση

17:49: Πληροφορίες αναφέρουν πως οκτώ από τους 19 συλληφθέντες εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

17:12: Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. 

16:50: Από την κεντρική έξοδο της ΓΑΔΑ θα βγουν οι συλληφθέντες χρυσαυγίτες ώστε να μεταβούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις από τα 32 εντάλματα σύλληψης. Νωρίτερα υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια με αποτέλεσμα ο χώρος να εκκενωθεί. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στα δικαστήρια όπου πρόκειται να προσαχθούν οι συλληφθέντες περίπου στις 17:30. 

16:15: Ένταση μεταξύ χρυσαυγιτών βουλευτών στη ΓΑΔΑ

16:05: “Περήφανη” για τον πατέρα της δήλωσε έξω από τη ΓΑΔΑ η Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσε κείμενο – κάλεσμα μίσους στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής ζητώντας από τους “εκλεκτούς” να θυσιαστούν για τη νεοναζιστική οργάνωση. 

15:55: Αποκλείστηκε ο πρώτος όροφος του κτιρίου του κοινοβουλίο, οπου βρίσκοτναι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το πιθανότερο είναι πως θα ακολουθήσει έρευνα. 

15:32: Αποχώρησαν οι περίπου 200 οπαδοί της νεοναζιστικής οργάνωσης που είχαν συγκεντρωθεί έξω απο τη ΓΑΔΑ. Άνοιξε η κάθοδος της Αλεξάνδρας. 

15:15: Αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Δένδια το βράδυ του Σαββάτου

15:05: Καταζητείται μια γυναίκα αστυνομικός στον Πειραιά.

15:00: Τρία παράνομα όπλα και 43.000 ευρώ στο σπίτι του Μιχαλολιάκου

14:39: Οι συλληφθέντες θα μεταβούν το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

14:30: ΣΥΡΙΖΑ: Να αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη στο έργο της

14:12: Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα και όχι εκλογές

13:58 Δεκαοχτώ οι συλλήψεις από τα 32 εντάλματα σύλληψης συνολικά.

13:22: Στο σπίτι του Μιχαλολιάκου τελικά, και όχι του Κασιδιάρη, βρήκαν οι αρχές τρία παράνομα όπλα. 

13:15: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Υπ. Δικαιοσύνης: Δίκαια δίκη για τους συλληφθέντες 

13:06: Κουβέλης: Σεβασμός στη νομιμότητα, τείχος στο φασισμό

12: 58: Παραλήρημα Παναγιώταρου πριν απο τη σύλληψη
 

12:52: ΠΑΣΟΚ: Η δολοφονία Φύσσα ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά

12:47: Συννελήφθη ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

12:34: Τρία αδήλωτα όπλα στο σπίτι του Κασιδιάρη, σύμφωνα με πληροφορίες

12:10: Στο Μαξίμου οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Αθανασίου και Δένδιας

12:01: Η ΕΛΑΣ επίσημα ανακοινώνει 4 συλλήψεις βουλευτών και 12 στελεχών της Χρυσής Αυγής

11:55: Συνεδριάζει εκτάκτως η πολιτική γραμματεία του ΚΚΕ.

11:54: Καταζητείται ο Χρήστος Παπάς ο οποίος δήλωσε στον REALFM: «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει».

11.42: Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ: “Η μαζική κατακραυγή και οι δυναμικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις οργής μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι δεν άφησαν περιθώρια ανάσας ούτε στη κυβέρνηση ούτε στην δικαιοσύνη που σε προηγούμενες περιπτώσεις όπως στη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, παρά τη φανερή σχέση των δολοφόνων με τη Χρυσή Αυγή αδράνησαν επιδεικτικά”.

11.40: Εκτακτο. Βασανιστηρια στη ΓΑΔΑ. Χτυπανε τον Ηλια με τον Ριζοσπάστη…
@mustilaki (twiter)

11:00 Οπαδοί της Χρυσής Αυγής έξω από ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

11:45: Η ΕΛΑΣ ανακοινώνει  συλλήψεις τεσσάρων βουλευτών και 10 στελεχών της Χρυσής Αυγής

10:55: Συνεδριάζει εκτάκτως η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

10:30: Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ  «Η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε».

10:35: Κρατούμενος και ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος προσήλθε μόνος του στη ΓΑΔΑ, λέγοντας σε ειρωνικό ύφος: «κάνατε λάθος τη διεύθυνση».

10:32: Αναζητούνται οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος.

10:00: Γιώργος Καμίνης: η δικαιοσύνη πρέπει να πάει μέχρι τέλους.

10:00:  Συνελήφθη  ο βουλευτής των νεοναζί Γιάννης Λαγός.

10:05:  Tη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

9.45: O βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος παραδίνεται ο ίδιος στη ΓΑΔΑ, λέγοντας σε ειρωνικό ύφος: «κάνατε λάθος τη διεύθυνση»

9.30 O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου  στο Mega: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (…) Θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο (σ.σ. αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής)».

9.00 Γίνεται γνωστό σήμα του υπουργού Ν. Δένδια με το οποίο τίθενται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της αστυνομίας. Ανακαλούνται ρεπό και άδειες.

8.00- 9.00  Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης συλλαμβάνονται στα σπίτια τους.




Tweets about “#XA_arrest”

Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής

Ο Παππάς, υπαρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές, μίλησε το πρωί στον Real Fm. “Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα” δήλωσε ο Παππάς σε παρέμβασή του σε εκπομπή. “Η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές” δήλωσε κάνοντας λόγο για “παράνομες διώξεις”. “Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα”, ανέφερε και κατέληξε λέγοντας: “Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει”.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Ανώτατες δικαστικές πηγές φέρονται να δηλώνουν πως η εμπλοκή πέντε συνολικά βουλευτών του νεοναζιστικού κόμματος σε εγκληματικές δραστηριότητες “είναι καλά δεμένη”. “Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις συλλήψεις των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

“Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές και περίπου τριάντα στελέχη έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για “εγκληματική οργάνωση”. Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση”, αναφέρει ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Επιπλέον μέσω sms που έστειλε στα μέλη της η Χρυσή Αυγή καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία στη Μεσογείων. «Προσοχή! Έκτακτο! Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Άπαντες στα γραφεία μας στη λεωφόρο Μεσογείων», αναφέρει το σχετικό μήνυμα. Περίπου 50 χρυσαυγίτες έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή. 

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους. Τις συλλήψεις πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.