Απομακρύνθηκε από την θέση του, το πρωί της Παρασκευής ο υπεύθυνος αξιωματικός της ΕΥΠ για την διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής με την υποβοήθηση και του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων – το περίφημο «βαλιτσάκι». Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι αποχώρησης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως ο αξιωματικός «διαφωνούσε με την παρακολούθηση» της νεοναζιστικής οργάνωσης. Άλλες πληροφορίες, που μεταδίδονται με επιφύλαξη, μιλούν για συγγενική σχέση του αξιωματικου με υποψήφιο βουλευτή της ΧΑ στον Πειραιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, υπό αντικατάσταση φαίνεται να είναι και ο άμεσος συνεργάτης του.

Ads

 
Ο αποχωρείσας προϊστάμενος της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας, που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες, κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών του κόμματος, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες. Στοιχεία από αυτές τις έρευνες είχαν τεθεί υπόψιν του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
 
Ο παραιτηθείς αξιωματικός προερχόταν από την ΕΛΑΣ και είχε υπηρετήσει σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών και στα αρμόδια τμήματα για οικονομικά εγκλήματα και την αρχαιοκαπηλία.
 
Το 2005 είχε υπηρετήσει πάλι, από χαμηλότερη θέση στην Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, όταν προϊστάμενος εκεί ήταν ο Ιωάννης Δικόπουλος που προσφάτως παραιτήθηκε από την ΕΛΑΣ. Ο αποχωρείσας αξιωματικός είχε τοποθετηθεί σε αυτήν την θέση προ ενός περίπου έτους, ύστερα από σειρά διεργασιών στο εσωτερικό της ΕΥΠ.
 
Το πρωί της Παρασκευής παρευρέθη κανονικά στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του.

Σε διαθεσιμότητα μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ειδικός φρουρός των φυλάκων Κορυδαλλού, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών φέρεται να τούς δήλωσε πως πρόκειται περί ενός απλού τσακωμού. «Είμαι συνάδελφος, ηρέμησαν τα πράγματα, κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια, αλλά τώρα έφυγαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», φέρεται να δήλωσε. 

Ads

Τα στοιχεία εις βάρος του φρουρού διαβίβασε στον Χαράλαμπο Βουρλιώτη,  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σκανδάμης.