Ads

Με τρεις και όχι δύο μαχαιριές χτυπήθηκε ο Παύλος Φύσσας, όπως προκύπτει από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Όπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία έκανε τη νεκροτομή, το θύμα δέχτηκε συνολικά τρεις μαχαιριές: δύο στο θώρακα -οι οποίες ήταν θανατηφόρες- και μία στον αριστερό μηρό. Η μαχαιριά που δέχτηκε το θύμα στον αριστερό μηρό ενδεχομένως και να εξηγεί γιατί -όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες- ο Παύλος Φύσσας φάνηκε να πέφτει στην αγκαλιά του δολοφόνου του. Η ιατροδικαστής δεν έχει καταθέσει ακόμη στην ανακρίτρια.

Οι μάρτυρες διαψεύδουν τον Ρουπακιά

Καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιγράφουν τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς Ρουπακιά ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Γεώργιο Ρουπακιά φέρεται να απορρίπτει πως υπήρχαν ίχνη επίθεσης εναντίον του ενώ άλλοι μάρτυρες περιγράφουν πώς πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ερχόμενος προς το σημείο της μοιραίας συμπλοκής. Ο δράστης είχε υποστηρίξει ότι πήγε στο σημείο για να πάρει το αυτοκίνητό του και δέχτηκε επίθεση. Στο μεταξύ, δυο γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες, έχουν καταθέσει ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν μόνος στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το δεύτερο άτομο να είναι ο απόστρατος αξιωματικός που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. 

Ads

Διαβάστε:
Τρεις βουλευτές της ΧΑ στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα 

Ο ιατροδικαστής
 
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Γεώργιο Ρουπακιά φέρεται να διαβεβαιώνει στην κατάθεσή του ότι στον δράστη «δεν βρέθηκαν εξωτερικές κακώσεις (αμυχές, μώλωπες κ.λπ.)» καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι του επιτέθηκαν και ότι βρισκόταν σε άμυνα.
 
Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Πειραιά
 
Σύμφωνα με Το Βήμα, αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Πειραιά φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το αυτοκίνητο (σ.σ. του δράστη) ήταν παρκαρισμένο, πιο σωστά θα έλεγα σταματημένο, γιατί δεν είχε παρκάρει στο δρόμο όπου έγινε το συμβάν και ήταν τοποθετημένο αντίθετα της κατεύθυνσης κυκλοφορίας».
 
»Εγώ τότε μαζί με τον άλλον ειδικό φρουρό πήγαμε προς τα πάνω του στο αυτοκίνητο που ήταν μέσα. Κάποιος φώναζε ότι ήταν αυτός που τον είχε μαχαιρώσει… Μόλις βγάλαμε τον δράστη από το αυτοκίνητο, του ζητήσαμε την ταυτότητά του και ονομάζεται Ρουπακιάς… Του κάναμε σωματικό έλεγχο, αλλά δεν είχε τίποτε και τότε είδαμε ότι δίπλα από την μπροστινή αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου ήταν πεταμένο ένα αναδιπλούμενο στιλέτο ανοιχτό με αίματα πάνω και ξύλινη λαβή. Αυτό το στιλέτο το περισυλλέξαμε και το ασφαλίσαμε…» σημειώνει μεταξύ άλλων.
 
Καταθέσεις για τον δεύτερο άντρα στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά
 
«Είμαι φοιτήτρια και είχαμε πάει για καφέ με τη φίλη μου στο Πασαλιμάνι… Πριν φτάσουμε στο σπίτι μας σταματήσαμε σε ένα παγκάκι στην Παναγή Τσαλδάρη κοντά στη δεύτερη στάση λεωφορείου. Γύρω στις 11.15, όταν τελείωσε ο αγώνας του Ολυμπιακού, ακούσαμε πολλή φασαρία από τον κάθετο δρόμο και κατευθείαν είδαμε 6-7 άτομα, αγόρια και κορίτσια, να τρέχουν προς την Τσαλδάρη και να φωνάζουν, και άλλα 20 με 30 άτομα να τους κυνηγάνε. Αυτοί που τους κυνηγούσαν ήταν όλοι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια και φοράγανε μαύρες μπλούζες, άρβυλα και μερικοί από αυτούς παντελόνια παραλλαγής γκρι-μαύρο. Στα 20-30 μέτρα από εκεί που καθόμασταν οι μαυροφορεμένοι πρόλαβαν τρία παιδιά από τα πρώτα και πιάστηκαν στα χέρια. Έβλεπα ότι τους χτυπάγανε πολύ, έριχναν μπουνιές, κλοτσιές» φέρεται να αναφέρει η πρώτη κοπέλα.
 
»Κάποια στιγμή είδα από πίσω μου ένα ασημί μακρύ αυτοκίνητο να πηγαίνει ανάποδα την Τσαλδάρη και να σταματάει σχεδόν μπροστά από τη στάση λεωφορείου, που στεκόταν το ένα από τα παιδιά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε “αγκαλιά” το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και μετά έφυγε τρέχοντας. Τότε άκουσα το παιδί που πήρε αγκαλιά ο οδηγός πριν να φωνάζει πολύ δυνατά: “Μ’ έχει μαχαιρώσει, με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά αυτός είναι…” Μετά είδα τους αστυνομικούς να έχουν πιάσει τον οδηγό του αυτοκινήτου και να του έχουν βάλει χειροπέδες. Έπειτα μας μίλησε ένας αστυνομικός, πήγαμε στο τμήμα στο Κερατσίνι και μετά ήρθαμε εδώ στην Υπηρεσία σας» προσθέτει.
 
Και η δεύτερη: «…Το παιδί το χτυπάγανε 2-3 άτομα μαζί, με κράνη, με κλωτσιές, με μπουνιές και μετά τον έπιασε αγκαλιά ένας εύσωμος άντρας με λίγα γκρίζα μαλλιά και τον χτύπαγε. Τότε ήρθε η Αστυνομία και αυτοί που τον χτυπάγανε με τα κράνη αρχίσανε να τρέχουν για να φύγουν και είδα ότι βγήκε ένας άντρας με ξυρισμένο κεφάλι από τη θέση του συνοδηγού, άρχισε και αυτός να τρέχει, ενώ ο οδηγός έμεινε εκεί. Ταυτόχρονα άκουσα το παιδί που χτυπάγανε πριν να φωνάζει: “Μ’ έχει μαχαιρώσει, με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά, αυτός είναι”…»

Δικονομικά κενά στην υπόθεση

Για σημαντικά κενά στη δικογραφία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο με  δηλώσεις του Στο Κόκκινο ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργος Μαραγκός. «Δεν υπάρχει κατασχετήριο του οχήματος του Ρουπακιά, δεν υπάρχει έκθεση δακτυλοσκόπησης, ούτε αναφέρεται σε κανένα έγγραφο η ύπαρξη και δεύτερου ατόμου» .Διερωτήθηκε δε ποιοι ήταν αυτοί που τράβηξαν με επαγγελματικό τρόπο  την επίμαχη φωτογραφία με τον δολοφονηθέντα  Πάυλο Φύσσα και ποιοι ήταν αυτοί που την παρέδωσαν  στο «ΘΕΜΑ». 

Ηχητικό

 

Τι καταθέτει η αστυνομικός της ΔΙΑΣ
 
Η 24χρονη αστυνομικός φέρεται να καταθέτει ότι όταν οι αστυνομικοί έφθασαν κοντά στο σημείο της συμπλοκής είδαν 30 – 40 άτομα μαυροφορεμένα, με κράνη και ρόπαλα. Ωστόσο, ένας εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, που συστήθηκε ως συνάδελφος, τους διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα είχαν πια ηρεμήσει.
 
Ωστόσο, λίγο μετά 10 – 15 από τα άτομα αυτά πήγαν στην Π.Τσαλδάρη, όπου σημειώθηκε η συμπλοκή. «Φωνάξαμε να ηρεμήσουν», φέρεται να λέει η αστυνομικός και συμπληρώνει ότι μόνο δύο συνέχισαν να συμπλέκονται. Η ίδια και ένας συνάδελφός της έσπευσαν να τους χωρίσουν. Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με την κατάθεση, ο Παύλος Φύσσας είχε ήδη δεχθεί την δολοφονική επίθεση από τον Γ.Ρουπακιά.  Όπως φέρεται να λέει η ίδια, ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη από δύο συναδέλφους της.
 

Η κατάθεση όπως τη δημοσιεύει το Βήμα
 

«Είμαι αστυνομικός. Ειδικός φρουρός και υπηρετώ στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά. Χθες 17-9-2013 ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από τις 19.00 ως τη 01.00 στο Κερατσίνι. Εγώ ήμουν συνοδός σε μηχανή συναδέλφου. Την 23.59 ώρα της 17ης λάβαμε σήμα από το Κέντρο ότι γύρω στα 50 άτομα στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Ιφιγενείας με ρόπαλα στα χέρια κατευθύνονται για την καφετέρια ΚΟΡΑΛΛΙ . Σε 10 περίπου λεπτά φτάσαμε στο σημείο… Εκεί ενσωματωθήκαμε με κάποια ακόμα ομάδα ΔΙΑΣ, συνολικά είμαστε οκτώ αστυνομικοί με τέσσερις μηχανές. Στην οδό Π. Μελά, που είναι παράλληλη της Τσαλδάρη, είδαμε διασκορπισμένα γύρω στα 30-40 άτομα. Κατά κάποιο λόγο ήταν μαυροφορεμένα, κάποιοι φορούσαν κράνη, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν αντικείμενα, που φαίνονταν από εκεί που ήμασταν ως ρόπαλα… Στο σημείο, όπου ήμασταν δεν υπήρχε πολύ φως… 

Όταν φτάσαμε εκεί τα πράγματα ήταν ήρεμα. Κάποια στιγμή μας πλησίασε κάποιος, ο οποίος μας είπε ότι είναι συνάδελφος και μας είπε ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Όταν τον ρωτήσαμε τι είχε συμβεί, μας είπε ότι κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια που έβλεπαν το ματς του Ολυμπιακού με την Παρί αλλά τώρα είχαν φύγει και ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο ότι το άτομο που δήλωσε ότι ήταν συνάδελφος δεν ήταν αστυνομικός, αλλά εξωτερικός φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού.


Ενώ λοιπόν τα πράγματα ήταν ήρεμα, βλέπουμε ξαφνικά τα 30-40 άτομα, που σας είπα πριν, κάποια από αυτά, γύρω στα 10-15 άτομα, να πηγαίνουν από την Κεφαλληνίας προς την Τσαλδάρη. Πήγαμε και εμείς από πίσω και τότε είδαμε ότι στην Τσαλδάρη κάποιοι πλακώνονταν στο ξύλο. Φωνάξαμε να ηρεμήσουν και πράγματι σταμάτησαν να χτυπιούνται. Μόνο δυο άντρες συνέχισαν να χτυπιούνται. Για αυτό και εγώ με ένα άλλον συνάδελφο μου από την άλλη ομάδα ΔΙΑΣ πήγαμε να τους χωρίσουμε. Πιάσαμε τον ένα από τους δυο, τον πιο νεαρό και τον τραβήξαμε για να χωρίσουν. Με το που τους χωρίσαμε αυτός που είχαμε πιάσει για να τον τραβήξουμε φώναξε:

“Με μαχαίρωσε , με μαχαίρωσε”. Πράγματι είδαμε ότι στη μπλούζα του στην περιοχή της κοιλιάς είχε αίματα. Ο άλλος σηκώθηκε να φύγει σαν να μην τρέχει τίποτε. Αυτός που είχε μαχαιρωθεί φώναξε: “Πού πας να φύγεις ρε π…” δείχνοντας αυτόν που μέχρι πριν από λίγα δευτερόλεπτα τους είχαμε χωρίσει. Τότε δυο συνάδελφοι πήγαν να ακινητοποιήσουν το άτομο που τους υπέδειξε το θύμα. Τον ακινητοποίησαν σε πολύ κοντινή απόσταση, σε τρία τέσσερα μέτρα από το σημείο που τους είχαμε δει να χτυπιούνται.

Ο δράστης είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και ετοιμαζόταν να μπει μέσα. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και μάλιστα όταν τον ρώτησε ο άλλος συνάδελφος γιατί τον χτύπησε, αυτός απάντησε: “Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου”. Τότε οι συνάδελφοι στο οδόστρωμα ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και το αυτοκίνητο του δράστη βρήκαν και ένα μαχαίρι που επάνω είχε αίματα. Στο μεταξύ είχαμε ασθενοφόρο αλλά και το περιπολικό για να προσαγάγουμε το δράστη, στο τμήμα Κερατσινίου. Μας είπε το όνομά του. Εγώ προσωπικά δεν είδα τον δράστη να μαχαιρώνει το θύμα, προφανώς τον είχε μαχαιρώσει πριν φτάσουμε»…