Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικού που φέρεται σύμφωνα με καταγγελία συναδέλφου του, να εκπαιδεύει χρυσαυγίτες σε γυμναστήρια και να εγκωμιάζει την νεοναζιστική οργάνωση στον «αέρα» ραδιοφώνων.

Ads

 
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, η οποία θα διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται οι πράξεις του «εγκωμιασμού αδικήματος» και της «συμμορίας».
 
Η καταγγελία του αστυνομικού έγινε με ανώνυμη επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, και κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Όπως εξηγεί ο αστυνομικός στην επιστολή, στην οποία κατονομάζει τον συνάδελφό του ζητώντας από την ηγεσία της Αστυνομίας να παρέμβει, αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε παρέμβαση του καταγγελλόμενου αστυνομικού σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Θεσσαλονίκη», στην οποία εκθείαζε τη δράση της Χρυσής Αυγής λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί το επίμαχο ηχητικό υλικό του ραδιοφωνικού σταθμού για να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείται με τον καταγγελλόμενο αστυνομικό.