Με πέντε άτομα συνομίλησε το επίμαχο χρονικό διάστημα, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς. Μεταξύ αυτών και ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γ. Πατέλης. Οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν την άρση απορρήτου των πέντε τηλεφωνικών αριθμών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατέλης φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Λαγό, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν οι κλήσεις έγιναν το επίμαχο χρονικό διάστημα. Στην απολογία του ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα παραδέχτηκε την επικοινωνία του με τα μέλη της Χρυσής Αυγής ενώ αναφορικά με το φόνο υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Νέα στοιχεία προκύπτουν πάντως από αναφορές δυο αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο αλλά μαζί με έναν άντρα με ξυρισμένο κεφάλι. Οι δυο καταθέσεις έγιναν από δυο γυναίκες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Ads

 
Για τα τηλέφωνα
 
Ο Γεώργιος Ρουπακιάς εκτός από τον Γ.Πατέλη επικοινώνησε επιπλέον με ένα μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, έναν απόστρατο αξιωματικό, τον οποίον γνώρισε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ένα άτομο για το οποίο δηλώνεται ότι είναι φίλος του γιου του Γ.Ρουπακιά και ένα ακόμη άτομο του οποίου ο ρόλος και η ακριβής εμπλοκή του στην υπόθεση διερευνάται.
 
Στην απολογία του, ο Γ.Ρουπακιάς φέρεται να λέει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα στο σπίτι του από τον απόστρατο αξιωματικό στις 22:30, δηλαδή μία ώρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να πάει σε μία καφετέρια της Αμφιάλης, κοντά σε αυτήν απ’ όπου ξεκίνησε ο καβγάς. Εκεί θα έβλεπε τον αγώνα Ολυμπιακού – Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος ας σημειωθεί ότι ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.
 
Ο Γ. Ρουπακιάς φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του ότι στην καφετέρια ήταν μόνος του και τότε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Πατέλη και τους άλλους με τους οποίους «συζήτησαν για διάφορα άσχετα θέματα».
 
Για τη δολοφονία
 
Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφού επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι δέχθηκε πρώτος επίθεση και είχε ξυλοκοπηθεί – ενώ επέστρεφε στο αυτοκίνητό του – φέρεται να σημειώνει: «Δεν τον ήξερα και ήταν αυτός που βρήκα πρώτος μπροστά μου».
 
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αυτοπτών ο Γ. Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητο και κατέβηκε από αυτό με το μαχαίρι. Ο ίδιος το αρνήθηκε λέγοντας μάλιστα ότι δεν γνώριζε το θύμα, ούτε τον έστειλε κανείς εκεί ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι η αστυνομία είδε πως δέχτηκε χτυπήματα από την παρέα του Παύλου Φύσσα.
 
Για την επικοινωνία με τον Πατέλη
 
«Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ.Π και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ. Του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια, αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε ‘κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς’», φέρεται να λέει στην απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς.
 
Για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή
 
Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως τον τελευταίο καιρό λάμβανε μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής λόγω της οικονομικής κατάσταση της χώρας.
 
«Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι’ αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος, και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της Χ.Α είναι ανοιχτά 5 με 9. Στις εννέα πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γινόντουσαν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά».