«Όποιος έδερνε Πακιστανό έπαιρνε τα εύσημα» αναφέρει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής (ΤΟ Νίκαιας) στο Έθνος, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του (Διαβάστε επίσης: Τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια και η στοχοποίηση του Παύλου). Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο κλίμα εκφοβισμού και τα «γυμνάσια» μίσους στα οποία υποβάλλονταν τα νέα μέλη προκειμένου να μπουν στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ads

 
«Ερχόντουσαν την επόμενη ημέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν “Μπράβο στον τάδε που έδειρε Πακιστανό”», αναφέρει και τονίζει: «εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση».
 
Το πρώην μέλος αναφέρει πως «η πρόοδος και ο ‘ηρωισμός’ των νέων μελών καταγράφονται σε ειδικό τετράδιο. «Δεξί χέρι του Πατέλη μάς δήλωνε περήφανος για το πως είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι».
 
Όπως σημειώνει «για να μπεις στον κλειστό πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς».
 
Ερωτηθείς αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επισκέπτονταν συχνά την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας και του Πειραιά το πρώην μέλος απαντά: «Την υποστηρίζουν πολύ τη Νίκαια, γιατί όλοι μία Νίκαια φωνάζουν για να “καθαρίσει”».
 
Αναφερόμενος στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τον Γιώργο Ρουπακιά, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρει: «Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι» δηλώνει και επισημαίνει πως η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει είναι πως πήρε εντολή να πάει να σκοτώσει.