Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις ως απάντηση στην εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε όλη την Ελλάδα. Επεισόδια, εκτεταμένη χρήση χημικών και βίαιη καταστολή, μαζικές προσαγωγές και πολλοί τραυματίες, μεταξύ αυτών κάποιοι σοβαρά. Διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι.

Ads

Διαβάστε στο tvxs.gr
Μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και επεισόδια

 
Οι τραυματίες ήταν πάρα πολλοί και οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο με χτυπήματα στο κεφάλι. Ένας από τους διαδηλωτές έχει χτυπηθεί άσχημα στο μάτι από ευθεία βολή, κατά πάσα πιθανότητα από κρότου λάμψης, και κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.

image

image
 
Στο Κερατσίνι τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα με πετροπόλεμο και εκτεταμένη χρήση χημικών ανάμεσα σε ομάδες νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο σύντομα οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου, από την Γρ. Λαμπράκη μέχρι τα Ταμπούρια. Διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε πολυκατοικίες και καφετέριες και ορισμένοι στη συνέχεια προσήχθησαν.
 
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «όργιο καταστολής», με τις αστυνομικές δυνάμεις να «βαράνε στο ψαχνό» ενώ αναφέρθηκαν και σε αυτόκλητες ομάδες που προσεγγίσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές.
 
Συγκεκριμένα ομάδα «κατοίκων» βρέθηκαν στο πλευρό των αστυνομικών δυνάμεων στο Κερατσίνι και όπως φαίνεται στο βίντεο από το infowar «κάτοικοι» πετάνε πέτρες.


 
Συνολικά 130 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων μόνο σε Κερατσίνι και Νίκαια. Εξ’ αυτών συνελήφθησαν 34 άτομα.

Δολοφονία Φύσσα
 

Ads