«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε έως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της» φέρεται να ανέφερε μετά την αρχική του ομολογία ότι ανήκει στο νεοναζιστικό κόμμα, ο Γεώργιος Ρουπακιάς που δολοφόνησε τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Υπενθυμίζεται δε, ότι από την πρώτη στιγμή η Χρυσή Αυγή διερρήγνυε τα ιμάτιά της πως δεν έχει καμία σχέση με το δράστη. 

Ads

Ωστόσο, φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν τον δράστη της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα να εκδράμει με τη Χρυσή Αυγή αλλά και να περιφρουρεί ρατσιστικό συσσίτιο στη Νίκαια. Επιπλέον έχει απαθανατιστεί δίπλα στον βουλευτή του κόμματος Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση. 

image
Με τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

image
Εκδρομή με τη Χρυσή Αυγή 

Ads

image
Από τη μεταφορά στον εισαγγελέα – Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos

image

Ο Γεώργιος Ρουπακιάς με τη μπλούζα της Χρυσής Αυγής ως «περιφρούρηση» σε ρατσιστικό συσσίτιο στη Νίκαια (0:31) 


 
Και στον Μελιγαλά

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεώργιος Ρουπακιάς αρχικά ομολόγησε  – εκτός από τη δολοφονία – ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Επιπλέον η σύζυγος του κατέθεσε αρχικά ότι την ειδοποίησε προκειμένου να ξεφορτωθεί έντυπο και άλλο υλικό της Χρυσής Αυγής από το σπίτι τους, λέγοντας πως εκείνη το πέταξε στα σκουπίδια. Κατόπιν όμως συνελήφθη και η ίδια για ψευδορκία και αφού ομολόγησε ότι μετέφερε το υλικό με στόχο να εξαφανιστεί, στο σπίτι του υπεύθυνου της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στη Νίκαια, ο οποίος – μετά από έρευνα στο χώρο – συνελήφθη και αυτός για παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Εξάλλου, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το tvxs.gr, το ζεύγος Ρουπακιά προσχώρησε στη Χρυσή Αυγή στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόσφερε πληρωμένες υπηρεσίες. Ο Γεώργιος Ρουπακιάς πληρωνόταν από το ταμείο της Χρυσής Αυγής για να συμμετέχει σε ξυλοδαρμούς μεταναστών, κυρίως γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και του Πειραιά. 

Δολοφονία Φύσσα