Νεαρός διαδηλωτής σκοτώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αντιόχεια της Τουρκίας στη διάρκεια συγκρούσεων με την τουρκική αστυνομία. Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο 22χρονος άνδρας συμμετείχε σε συγκέντρωση στη μνήμη ενός από τα θύματα της καταστολής των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από βομβίδα δακρυγόνου της αστυνομίας. Ο Αχμέτ Ατακάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

Ads

 
Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και εκατοντάδων διαδηλωτών.
 
Ο Αχμέτ Ατακάν, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 τα ξημερώματα στη γειτονιά Αρμουτλού της Αντάκια, συμμετείχε σε πορεία αλληλεγγύης, αλλά και μνήμης για τον Αμπντουλάχ Τσομέρτ, που είχε σκοτωθεί από αστυνομικούς στις αρχές Ιουνίου κατά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.
 
Ο Ατακάν είναι ο έκτος διαδηλωτής που χάνει τη ζωή του σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία, μετά τους Αμπντουλάχ Τσομέρτ, Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ, Ετέμ Σαρισουλούκ, Μεχμέτ Αϊβαλίτας και Μεντενί Γιλντιρίμ. Στους νεκρούς των διαδηλώσεων συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός, ο Μουσταφά Σαρί, ο οποίος έπεσε από γέφυρα στα Άδανα κατά τη διάρκεια επεισοδίων με διαδηλωτές.
 
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την χώρα τον Ιούνιο, ξεκίνησαν αρχικά με αφορμή ένα σχέδιο ανάπλασης του Πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και με την έναρξη των μαθημάτων στα πανεπιστήμια, οι διαδηλώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης επαναλήφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, αλλά σε μικρότερη έκταση σε σχέση με τον Ιούνιο.