Με ένα από τα γνωστά παραληρήματα ο αρθρογράφος της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να απαντήσει στον Ρότζερ Γουότερς ο οποίος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο φαινόμενο της ανόδου της ναζιστικής ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται φυσικά για απάντηση αλλά για ένα υβρεολόγιο χωρίς επιχειρήματα. Μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει τον μπασίστα των θρυλικών Pink Floyd «ξεφτ(ιλ)ισμενο πουρόκερ» που έπρεπε να τον απασχολεί η ακράτεια – και άλλα τέτοια. Του προσάπτει δε ότι δεν έχει διαβάσει Πλάτωνα ενώ εκείνοι έχουν «μελετήσει τους δύο Γίγαντες της ελληνικής σκέψης και ακολουθούν τις διδαχές τους».

Ads

 
Χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Ο Ρότζερ Γουότερς είναι 70 ετών. Έχει βγάλει πολλά χρήματα από την καριέρα του ως μουσικός. Τόσα πολλά που μπορεί να θρέψει τις τέσσερις γυναίκες, τις οποίες έχει παντρευτεί ισάριθμες φορές. Φαίνεται, όμως, ότι χρειάζεται κι άλλα γι’ αυτό, σε μια ηλικία που θα έπρεπε να τον απασχολούν τα αρθριτικά, η ακράτεια και γενικώς το πώς θα πηγαίνει προς… νερού του, αυτός επιμένει να αρμέγει τις τσέπες των θαυμαστών του κάνοντας «αρπαχτές» ανά τον κόσμο. Προσπαθούμε να φέρουμε στο νου μας τον… νερουλά (Γουότερς), κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 όπου, όπως υποστηρίζει, επισκέφτηκε την χώρα μας. Η εικόνα, η οποία αυτόματα μας έρχεται στο νου, είναι ενός βρώμικου ατημέλητου «χίππυ» με ψείρες στα μαλλιά (και στα μυαλά;), να παίζει κιθάρα, ενώ κάποιοι πονόψυχοι να του ρίχνουν μερικές δεκάρες στο καπέλο του προκειμένου να αγοράσει μια τυρόπιτα… Ελπίζουμε, πάντως, αυτοί που «τον τάισαν» τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να περιορίστηκαν μόνο σ’ αυτό και να μην είχαμε κι άλλες ενέργειες, που ενδεχομένως να δημιούργησαν ποικίλα ψυχικά τραύματα στο άφραγκο αυτό παιδάκι. Αυτό το λέμε γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται με ποικίλους τρόπους την ανάγκη των απένταρων, άστεγων και βρόμικων νεαρών…».
 
«Η εύλογη απορία μας είναι αν ο  Γουότερς έχει διαβάσει ποτέ Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Αν π.χ. έχει διαβάσει την «Πολιτεία» του πρώτου ή αν γνωρίζει τι γνώμη έχει για την δουλεία ο δεύτερος. Φυσικά και δεν έχει διαβάσει ο αμόρφωτος αυτός άνθρωπος (πληρωμένη απάντηση στον μπασίστα Γουότερς από έναν «φασίστα»…), Απλώς, ξεστόμισε τα πρώτα δύο ονόματα Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων που του ήρθαν στο νου εκείνη τη στιγμή, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τίποτα για τα έργα και τις απόψεις τους. Αντιθέτως, τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όχι απλώς έχουν διαβάσει, αλλά έχουν μελετήσει τους δύο αυτούς Γίγαντες της Ελληνικής Σκέψης και ακολουθούν τις διδαχές τους. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι αφού αυτός ο ανενημέρωτος και ευρισκόμενος στη δύση του βιολογικού του κύκλου «καλλιτέχνης» θέλει να μην κρατά τίποτα για τον εαυτό του, και αφού τον ενδιαφέρουν τα δεινά των συνανθρώπων του, ας χαρίσει όλη του την περιουσία για τέτοιου είδους αγαθοεργίες. Ο Γουότερς, όμως, δεν είναι κορόιδο, αλλά θεωρεί όλους τους άλλους κορόιδα. Γι’ αυτό και με τόση θρασύτητα κινείται μέσα στα πλαίσια ενός κακοστημένου «πολιτικά ορθού» κλίματος που ισχυροποιεί την καθεστωτική τάξη και το παγκόσμιο καθεστώς» προσθέτει ο αρθρογράφος της Χρυσής Αυγής.