Ανέβηκαν οι τόνοι την Τρίτη στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη, με την κυβέρνηση να επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων. Ωστόσο πυρά κατά της κυβέρνησης, πέρα από την αντιπολίτευση, εξαπέλυσαν και βουλευτές της συμπολίτευσης. Χαρακτηριστικότερη η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη περί «θλιβερού θεάματος της κυβέρνησης».

 
Έντονη  ήταν η αντιπαράθεση της Ρ. Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του βουλευτή της ΝΔ Ιορδ. Τζαμτζή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «μπορούμε με 1.000 άτομα να καθαρίσουμε την Αθήνα» ενώ χαρακτήρισε το κοινοβούλιο καταστροφή της χώρας.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ Ανδ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή τους να υψώσουν πανό στον περίβολο της Βουλής την ώρα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. «Ασκήσατε προηγουμένως ένα πολιτικό σας καθήκον και μπράβο σας. Ξεκινήσατε και πήγατε να συμπαρασταθείτε στους απεργούς εργαζόμενους στο Σύνταγμα. Δικαίωμά σας. Να δείτε όμως πού είναι η αντικοινοβουλευτική και πολιτικά απαράδεκτη συμπεριφορά σας», σημείωσε.
 
«Ξεκινήσατε, κύριοι συνάδελφοι, με το πανό από τη Βουλή. Ξέρετε τι κάνετε με αυτό; Ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου. Αύριο θα τους φέρετε με το πανό μέσα στη Βουλή. Αυτό πάτε να κάνετε», πρόσθεσε, προκαλώντας διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Βουλή είναι γεμάτη με διμοιρίες των ΜΑΤ, γύρω-γύρω», αντέτεινε ο Ν. Βούτσης.
 
«Θέλω να ξέρω αν τους είπατε ότι θα ψηφίσετε και τη διάταξη που προβλέπει τον διπλασιασμό της αποζημίωσης για τους απολυμένους της ΕΡΤ, δηλαδή, το κομματικό σας ακροατήριο. Και θέλω να σας πω ότι δεν ήσασταν εδώ εσείς οι δημοκράτες Αριστεροί, όταν προσπάθησε ο Πρόεδρος να επιβάλει την ησυχία και από εκείνη την πτέρυγα της Βουλής ειπώθηκε: ‘Κύριε Πρόεδρε, να στείλουμε κάποιον της Χρυσής Αυγής’; Και απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος: ‘Θα έρθει η ώρα που θα το επιβάλουμε’. Δεν ήσασταν εδώ», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει στη συνέχεια:
 

 
«Θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω σε όλους εσάς ότι ναι, η κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν σας επιτρέπει να εφαρμόσετε αυτές τις μεθόδους. Θα μας βρείτε όλους –δεξιούς και αριστερούς- αντιμέτωπους».
 
«Όλη η αντιπαράθεση γίνεται για την εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση και όχι για την ανατροπή της πολιτικής που βρίσκεται στην εξουσία», δήλωσε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας  του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ενώ απευθυνόμενη προς τη ΝΔ είπε ότι «είμαστε πολιτικοί και ταξικοί αντίπαλοι και εχθροί. Δεν σας αντιμετωπίζουμε σας ένα κόμμα που είναι υποτελείς στα φουστάνια ή στα παντελόνια της Μέρκελ, γιατί δεν την έχω δει ποτέ και με φουστάνια (…) Σας αντιμετωπίζουμε σαν ένα κόμμα που ενδιαφέρεστε να στηρίξετε την καπιταλιστική ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου και σας ζητάμε να μας αντιμετωπίζετε έτσι».
 
«Όλοι αυτοί μας λένε το εξής: Δεν εκβιάζονται, είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Έχουν αυτή την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης, όταν με τους συντρόφους τους πήγαιναν να δώσουν τις μάχες για να ελευθερώσουν αυτόν τον τόπο: ‘Ραντεβού στα γουναράδικα’», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλος. Η Σ. Σακοράφα είπε ότι η δικομματική κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των «χαφιέδων της χούντας» καθώς συνεχίζει την ίδια πολιτική, ενώ την χαρακτήρισε ως «συμμορία».
 

 
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος υποστήριξε πως ακούγονται προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων μέσα στη Βουλή, ενώ μαζί του συμφώνησε και ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου που μίλησε αμέσως μετά.