Δυόμισι μήνες μετά την τελευταία συνέντευξη Τύπου που αφορούσε στη γνωστοποίηση της ποινικής δικογραφίας της υπόθεσης, και ενώ στη δικογραφία «υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν, καμία διερεύνηση δεν έχει πραγματοποιηθεί», δήλωσε η δικηγόρος της Κ. Κούνεβα, Δάφνη Βαγιανού.

Ads

Ο κ. Κώστας Παπαδάκης, επίσης δικηγόρος της Κ. Κούνεβα, αναφέρθηκε ενδεικτικά σε ορισμένα στοιχεία τα οποία μπορούσαν να αξιοποιηθούν και διερευνηθούν, ώστε να προκύψουν κάποια συμπεράσματα για το δράστη της επίθεσης. Μεταξύ άλλων, «η μη πραγματοποίηση επιτόπιας έρευνας και εξέτασης μαρτύρων, η μη συλλογή υλικού(DNA, τρίχες κτλ) από το σημείο της επίθεσης, η έλλειψη προανακριτικού προσανατολισμού, με τον περιορισμό της έρευνας στις προσωπικές της σχέσεις και την εξέταση της επίθεσης ως βεντέτα, η μη διερεύνηση της προέλευσης του βιτριολιού απεικονίζουν την ανεπάρκεια της αστυνομικής έρευνας.

Εξαιτίας της καθυστέρησης, οι δικηγόροι επισκέφτηκαν τον 13ο τακτικό ανακριτή Ελ. Γεωργίλη, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι ο φάκελος δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια του, ότι έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος. Η έκδοσή του καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπως τους είπε ο ίδιος ο ανακριτής. Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της μη σχετικής ενημέρωσής τους, η απάντησή του ήταν ότι «ανέμενε να πραγματοποιηθεί πιο γρήγορα η διαδικασία και γι’ αυτό δεν τους ενημέρωσε ότι η δικογραφία δεν βρίσκεται στα χέρια του».

Ο γιατρός, Σάββας Μιχαήλ, επικεντρώθηκε στην υγεία της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία «παρουσιάζει μικρή βελτίωση μετά τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε». Η τελευταία μάλιστα πραγματοποιήθηκε χθες, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η συνέχεια του πεπτικού σωλήνα και να διευρυνθεί ο οισοφάγος για να μπορεί πλέον να τρέφεται από το στόμα και όχι από σωλήνα, όπως συνέβαινε μέχρι χθες.

Ads

Στους άμεσους στόχους για τη βελτίωση της υγείας της περιλαμβάνονται και ορισμένες πλαστικές επεμβάσεις στο δεξί της μάτι και το πρόσωπο, το οποίο έχει βελτιωθεί, αλλά χρειάζεται περαιτέρω αποκατάσταση. «Ο κίνδυνος έχει φύγει χωρίς να έχει εκλείψει», επεσήμανε ο κ. Μιχαήλ, προσθέτοντας ότι «ο χειρότερος κίνδυνος θα ήταν μια επανάπαυση. Πρόκειται για έναν άθλο που επιτεύχθηκε χάρη στους γιατρούς, οι οποίοι ούτε καν πληρώθηκαν, αλλά και στο κίνημα αλληλεγγύης. Ο οποιοσδήποτε άλλος θα είχε πεθάνει», κατέληξε.

Απειλές και «στενές παρακολουθήσεις» προς τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού κατήγγειλαν η πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ένωσης, οι οποίες συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εργαζομένων με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα που παρενοχλήθηκαν από αγνώστους. Μία εργαζόμενη μάλιστα κατέγραψε με το κινητό της σε βίντεο τον δράστη, πραγματοποιήθηκαν καταγγελίες στην αστυνομία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα και πάλι.

«Οι παρακολουθήσεις είναι ιδιαίτερα έντονες και φοβόμαστε μη συμβεί κάτι σοβαρότερο. Έχουμε καταθέσει γι’ αυτές, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα», δήλωσε η πρόεδρος της ΠΕΚΟΠ, Βλασία Παπαθανασοπούλου Δημητρακοπούλου.