Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο συγκαλεί για την Κυριακή στις 18.00 η ΚΕΔΕ, για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. «Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τις εξελίξεις και θα λάβει αποφάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Ads

 
«Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας στην κατάργηση αρμοδιοτήτων που έχουν κατακτηθεί από δεκαετίες και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης και δε μπορεί να πληρώνει τις αστοχίες και την προχειρότητα των κυβερνητικών χειρισμών. Και οι μέχρι τώρα χειρισμοί αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός για την εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης», τονίζει.
 
Σε άλλη δήλωσή του ο Κώστας Ασκούνης επισημαίνει πως «δεν μπορεί να η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι το μόνιμο «θύμα», που καλείται για πολλοστή φορά να «πληρώσει» τις αστοχίες κάποιων άλλων».
 
«Και δεν είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, που προσφέρει υπηρεσίες και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας, να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή», ανέφερε.